Happy End, zondag 18 maart bij het Filmhuis
Happy End, zondag 18 maart bij het Filmhuis (Foto: Filmdepot)

Victoria And Abdul en Happy End bij Filmhuis Veenendaal

  Cultuur

Veenendaal - Mooie beelden en kostuums in Victoria And Abdul. Gebaseerd op ware gebeurtenissen, vertelt dit drama het verhaal van de bijzondere vriendschap tussen Koningin Victoria en Abdul Karim, een jonge bediende uit India. Al bij de eerste ontmoeting is er een klik tussen de twee. Victoria besluit Abdul aan te stellen als haar persoonlijke leermeester ('Munshi') om zo alles te leren over de cultuur, de talen en de godsdienst van India. De huishouding van de koningin is faliekant tegen de vriendschap, maar dit maakt de band tussen Victoria en Abdul alleen maar sterker.

Happy End

Happy End is de titel van het drama waarin de steenrijke familie Laurent, eigenaar van een zeer succesvol bouwbedrijf, de hoofdrol speelt. Aan de buitenkant een gelukkige familie maar zoals te verwachten, schijn bedriegt. Anne, die aan het hoofd van dit gezin staat, probeert de boel nog enigszins bij elkaar te houden, met name naar de buitenwereld toe. Maar dat valt niet mee met een dementerende vader, opstandige zoon Pierre en een altijd druk bezette broer Thomas. Dan komt de tienerdochter van Thomas, Eve, bij de familie in huis wonen. Via de ogen van Eve leren wij ieders demonen kennen. Financieel florerend, maar emotioneel bankroet. Dit alles tegen het decor van de mooie badplaats Calais, zuchtend onder armoede en een grote vluchtelingenstroom.

Victoria And Abdul draait zaterdag 17 maart om 20.30 uur en Happy End zondag 18 maart om 14.30 uur in Stiplounge, Kees Stipplein 6. Beide films met pauze. Reserveer je kaarten op www.filmhuisveenendaal.nl

Meer berichten
Shopbox