<p>Hanneke Rouw, cello, en Masha Galperina, piano. Ze treden zaterdag 19 september op in de Westerkerk.</p>

Hanneke Rouw, cello, en Masha Galperina, piano. Ze treden zaterdag 19 september op in de Westerkerk.

(Foto: Eigen beheer musici)

Westerkerkmuziek hervat klassieke concerten

  Cultuur

Sinds de uitbraak van het coronavirus zijn de concerten van de Stichting Westerkerkmuziek noodgedwongen geannuleerd. Maar twee worden er alsnog dit najaar gegeven.

VEENENDAAL - Sinds juli zijn de coronamaatregelen wat versoepeld en met de juiste maatregelen wordtweer een nieuw seizoen klassieke concerten aangeboden. 

150 bezoekers

Op basis van RIVM regels kunnen door de omvang van de Westerkerk en de ventilatiecapaciteit (bijna tweemaal het volledige luchtvolume in de kerkzaal per uur!) ongeveer 150 bezoekers plaatsnemen binnen de 1,5 meterregel. 

Ook de organisatie van de concerten is aangepast; zo moet er bijvoorbeeld vooraf plaats gereserveerd worden via de website van de Stichting Westerkerkmuziek Veenendaal (www.westerkerkmuziekveenendaal.nl). 

De entree is zoals altijd vrij. Aan de uitgang wordt een collecte gehouden ter bestrijding van de onkosten.

Programma

Door de stichting is voor het seizoen 2020-2021 een mooi programma samengesteld. De concerten voor de komende vier maanden zijn deze:

19 september: Hanneke Rouw, cello en Masha Galperina, piano. Uitgevoerd worden werken van Ludwig van Beethoven en Édouard Lalo.
17 oktober: Het Nederlands Symfonisch Accordeon Orkest o.l.v. Tim Fletcher m.m.v. Geerten Lieftink, orgel. Werken van Nederlandse componisten, onder wie Unico van Wassenaar, Wim Brandse en Johan Wagenaar.
28 november: Het pianoduo Beth en Flo (Elsbet Remijn en Claudette Verhulst) op twee vleugels. Werken van Mozart/Busoni, Shostakovich, Poulenc en Smetana.
19 december: Het Vocaal ensemble Quink met ‘Gloria in excelsis Deo’ – Kerstmotetten en Carols door de eeuwen.

Voor verdere informatie en het reserveren van plaatsen: zie de website van Westerkerkmuziek Veenendaal.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden