Afbeelding
Astrid Meyer

IVN Veenendaal-Rhenen ziet ledenaantal stijgen en wil meer activiteiten houden

21 januari 2024 om 13:02 Verenigingen

VEENENDAAL Met een grotere opkomst dan verwacht heeft IVN Veenendaal-Rhenen met misschien wel 75 bezoekers het nieuwe jaar ingeluid. Haar nieuwjaarsbijeenkomst vond zaterdag plaats op De Groenhof aan het PWA-park 317 waar leden en geïnteresseerden zijn ontvangen voor een kopje koffie, thee en glühwein met een plakje cake of oliebol.

Voorzitter Leo Pruis heette alle aanwezigen welkom en startte met een korte terugblik op vorig jaar. ,,Een bewogen jaar waar op het wereldtoneel veel gebeurde. En waarin ook het klimaat steeds meer aandacht heeft gekregen, hoewel niet iedereen daar op dezelfde manier naar kijkt. Nederland had het natste en tevens warmste jaar meegemaakt. IVN Veenendaal-Rhenen is in ieder geval blij met de natuur die zij in deze omgeving met iedereen kan delen. Werkgroepen organiseren wandelingen en activiteiten in weiden en bossen, langs water en hooilanden.”

MEER LEDEN EN MEER ACTIVITEITEN

Ook heeft de vereniging van een aantal mensen afscheid genomen en enkele waren in 2023 overleden, maar IVN zag het totaal aantal leden groeien tot 325. Een aantal van hen zijn als jubilaris in het zonnetje gezet en ontvingen een attentie en een speldje voor 25 en zelfs 40 jaar lidmaatschap. Pruis kondigde aan dat vanuit De Groenhof dit jaar meer activiteiten zullen zijn, waaronder iedere maand een lezing. Hierna genoten de bezoekers samen van een kop soep en broodjes, voordat het programma eindigde met een gezellige wandeling met opdrachten in de omgeving.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie