Jay van de Haar (5) uit Veenendaal kan zijn geluk niet op: na een slechte start groeide zijn zonnebloem naar liefst 4 meter hoogte!
Jay van de Haar (5) uit Veenendaal kan zijn geluk niet op: na een slechte start groeide zijn zonnebloem naar liefst 4 meter hoogte! (Foto's: Maarten van de Haar)

Jay uit Veenendaal is apetrots: zijn zonnebloem is maar liefst vier meter!

Veenendaal - De 5-jarige Jay van de Haar woont aan de Nieuweweg in Veenendaal en is apetrots op zijn zonnebloem van maar liefst 4 meter! Hij plantte medio april zonnebloemzaadjes in de tuin. Hij kreeg ze van zijn buurjongen. Voor het zaaien was hij er al een kwijt en de overige twee stopte hij in potjes. 

Die kwamen na enkele dagen uit en begonnen aan hun groei. Hij hield hierover een groei- en zaaiboekje bij dat hij op school gekregen had.
Na enkele weken waren ze ongeveer 15 cm groot en was de tijd rijp om ze samen met papa in de tuin te poten. Daar hadden ze overigens een slechte start omdat pappa dacht dat er wel een portie kunstmest bij kon!

Bijna teveel

Dit werden de nog jonge plantjes bijna teveel. Vader Maarten: ''Omdat de plantjes door een overschot aan voeding donkergroen waren en bijna waren omgevallen, hebben we ze uitgegraven en ontdaan van de kunstmestkorrels en weer gepoot. De weken erna kwamen ze langzaam weer bij en kon de groei pas echt goed beginnen.
Uiteindelijk is één bloem een goede 3 meter geworden en groeide de andere bloem uit tot een 4 meter hoge reus met een hoofdbloem en meerdere zijbloemen. Jay is er reuze trots op!''

Nog hogere?

De redactie vraagt zich nu wel af: zijn er mogelijk hogere zonnebloemen in Veenendaal? Reageren via redactie.rp@dpgmedia.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden