Hugo Bakker
Hugo Bakker (Foto: Fotolux Zaltbommel)

Nieuwe orgeldocent bij De Muzen

VEENENDAAL – Hugo Bakker is de nieuwe orgeldocent van Muziekschool de Muzen. Vanaf september neemt hij de lessen over van Arie Moll, die na bijna 42 jaar trouw dienstverband met pensioen gegaan is. Naast orgelles zal Bakker ook les geven op de klavecimbel.

Hugo Bakker is organist, klavecinist en historicus. Hij studeerde hiervoor aan de conservatoria van Rotterdam en Leuven en aan de Universiteit Leiden. Hij is organist van de Maartenskerk van Zaltbommel en geeft daarnaast concerten en schrijft zo nu en dan artikelen over muziekgeschiedenis. Ook beheert hij een kleine muziekuitgeverij (Valeur Ajoutée).

Het lesgeven is echter vanaf het begin van zijn loopbaan een belangrijk onderdeel geweest. Hij geniet er van, wanneer muziek van steeds groter waarde wordt voor de leerling. Als docent is hij naast De Muzen ook verbonden aan de muziekscholen van Barneveld, Amsterdam en Zaltbommel en geeft er les in orgel, klavecimbel, theorie en muziekgeschiedenis. 

Als uitvoerend musicus streeft hij een diverse praktijk na met ruimte voor muziek van de middeleeuwen tot aan levende componisten. Hij won hiervoor diverse prijzen waaronder de Sweelinck-Muller-prijs.  

Kennismaken en gratis proefles

Hugo Bakker is woensdag 2 september in Spectrum aanwezig om met alle belangstellenden kennis te maken. Dit kan tussen 16.00 en 18.00 uur in de foyer. Ook als je geen les volgt bij de Muzen, ben je van harte welkom om langs te komen om kennis te maken.

Als je alvast aan wilt melden voor een gratis proefles bij Hugo Bakker, dan kan dit via www.demuzen.nl (via https://www.demuzen.nl/muziek/orgel) of door een mail te sturen naar info@demuzen.nl.

In de week van maandag 7 september worden bij De Muzen de lessen hervat.

Keyboard

Naast orgelles gaf Arie Moll ook les op keyboard en digitale piano. Deze lessen worden overgenomen door Roel Hazendonk en Jasper Lekkerkerk.

De Muzen is gevestigd in Spectrum, aan het Kees Stipplein 72 in Veenendaal.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden