Kinderen die plezier hebben in zingen en muziek maken
Kinderen die plezier hebben in zingen en muziek maken (Foto: Gekocht van iStock)

Videoclips maken tijdens Summercamp

Veenendaal  - Heb je er altijd al van gedroomd om mee te werken aan coole videoclips? Deze zomer kan het! De laatste week van de zomervakantie (24-28 augustus) kunnen kinderen en jongeren tussen de 8 en 18 jaar werken aan hun skills tijdens het Summercamp 'Let's make some noise!'. Eerst drie dagen volle bak de zang en dans repeteren, dan twee dagen alles op alles zetten om de ingestudeerde songs mooi op audio en camera te krijgen.

Na maandenlang ‘stilzitten‘ en niet kunnen zingen hebben cultuurmakers Miriam Drost, Willeke Bouma en Jelle Steensma de handen ineen geslagen om een project op te zetten voor kinderen en jongeren in Veenendaal en omgeving. Initiatiefneemster Miriam Drost: “Toen we in juli eindelijk weer met ons kinderkoor mochten zingen, was het eigenlijk meteen al vakantie. Hoe leuk vakantie ook is, we merkten dat de kinderen en jongeren van ReZonanZ wel door wilden gaan met zingen. En dachten: dat geldt ongetwijfeld voor meer kinderen. Zo ontstond het idee voor een Summercamp!”

Omdat optreden voor publiek op dit moment ingewikkeld is, werd er gezocht naar een alternatieve wijze om te presenteren. Drost: “Waarom geen videoclips, dachten we ineens. Het is een heel toffe manier om muziek in beeld te brengen en bovendien een superleuke ervaring om opnames te maken. En je hebt meteen een mooie, blijvende herinnering.”
Het team zocht contact met Cultuurmakelaar Floor van Donselaar, die enthousiast reageerde op het plan. Ook bij het VeenendaalFonds kon het Summercamp op steun rekenen. “Daar zijn we heel blij mee, want nu kunnen we de kosten voor de kinderen laag houden”, aldus Drost. “We hopen op veel enthousiastelingen en gaan er een leuke week van maken. Na zo’n lange, rustige periode zeggen wij: ‘Let’s make some noise!’”

Summercamp ‘Let’s make some noise’ (zang, choreo én regie), voor iedereen tussen 8 en 18 jaar in Veenendaal en omgeving, maandag 24 t/m vrijdag 28 augustus, 11:00-16:00 uur, locatie: Spectrum. Meer informatie en aanmelden op www.rezonanz.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden