bridgen in de zaal volgens Corona protocol
bridgen in de zaal volgens Corona protocol (Foto: R. Machielse)

Compliment voor bridgeclub (BC) Scherpenzeel.

Scherpenzeel - Afgelopen donderdag, bij alweer de derde speelavond van de bridgeclub Scherpenzeel in een zaal van de Breehoek, onder de condities van “het nieuwe normaal” is er een inspecteur van de Omgevingsdienst De Vallei op bezoek geweest.

De inspecteur meldde zich zo rond 19:00 uur bij het opbouwen van de zaal en was aanwezig totdat de leden echt aan het bridgen waren, zo rond 20:00 uur. De Bridgeclub heeft een uitgebreid protocol gemaakt om het spelen in de zaal mogelijk te maken met in achtneming van de regels van de geldende noodverordening naar aanleiding van de uitbraak van het Corona virus. De inspecteur heeft zowel de protocollen getoetst aan de noodverordening als wel de praktische invulling en uitvoering door de Technische Commissie en wedstrijdleiding van de club. Na afloop van de inspectie werden geen overtredingen geconstateerd en maakte de inspecteur zelfs een compliment aan de club voor organisatie.

Geen sinecure

Desgevraagd licht wedstrijdleider van de club, Ronald Machielse, toe dat het geen sinecure is geweest om weer terug te keren naar de zaal na de lange stop. Hij benadrukt echter dat alle inspanningen het waard zijn geweest; want ondanks de beperkende maatregelen is eigenlijk vanaf minuut één de ouderwetse gezelligheid ook weer terug aan de tafels. In de gedwongen stop hebben veel leden digitaal gebridged via internet en nog steeds organiseert de club deze digitale toernooien. Volgens Machielse gaat er echter toch niks boven het spelen van het spel aan een tafel in clubverband.

Hij licht vervolgens toe dat de terugkeer naar de zaal alleen mogelijk was doordat het bestuur van de club er achter stond en door de geweldige extra inzet van alle leden van de Technische Commissie. Als laatste wil hij ook refereren aan de gelukkige omstandigheden dat de club gebruik maakt van de faciliteiten van de Breehoek. Niet alleen bieden de zalen in dit gebouw voldoende ruimte, maar was een en ander ook niet mogelijk geweest zonder de extra inzet van personeel en management om te assisteren bij het voldoen aan de eisen van de noodverordening. Hij besluit: “Zonder dat ik dat op enigerlei wijze een politiek lading wil geven; maar het is toch waar een klein dorp, groot in kan zijn.”

Aanpassing

Tot heden kan de club maximaal 40 leden verwelkomen om te komen bridgen volgens de huidige protocollen. De club heeft nog wel beperkt ruimte om dat aantal te verhogen. Mocht er echter nog meer belangstelling komen, dan zullen de protocollen aangepast moeten worden. Nu de club weer actief aan het bridgen is in de zaal, durven ze er ook weer te denken aan eventuele cursussen om nog meer mensen enthousiast te maken voor het spel. De concept protocollen daarvoor liggen al klaar.

De bridgeclub Scherpenzeel participeert in de Sociale Wegwijzer van de gemeente Scherpenzeel. Voor meer informatie, type Bridge in de zoekopties van de Sociale Wegwijzer.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden