beiaardier Anne Kroeze
beiaardier Anne Kroeze (Foto: PR Cuneragilde)

Anne Kroeze speelt Beethoven op beiaard Cuneratoren

Rhenen - Op zaterdag 15 augustus om 16:00 – 17:00 uur geeft gastbeiaardier Anne Kroeze een concert op de beiaard van de Cuneratoren in Rhenen. Een gratis openlucht concert met muziek op grote hoogte.

Anne Kroeze is stadsbeiaardier in Emmeloord. Daarnaast is hij als organist verbonden aan de Grote Kerk in Vollenhove en hij is koordirigent en koorbegeleider. Zijn leermeesters Jaap Zwart, Arie Abbenes en Bernard Winsemius zjn grote namen in de muziekwereld. Anne Kroeze won prijzen bij diverse internationale beiaardconcoursen en geeft concerten in het buitenland.

Het thema van zijn concertprogramma is “Rondom Ludwig van Beethoven 250 jaar geleden geboren”.  Hij speelt vijf klassieke muziekstukken van Van Beethoven en muziek van tijdgenoten Amadeus  Mozart en Felix Mendelsohn Bartholdy. Hij start met het Adagio van het prachtige Klarinetconcert KV 6622 van Mozart en eindigt met de Pianogsonate nr 8 van Ludwig van Beethoven.  Zijn volledige concertprogramma is te bekijken op www.cuneragilde.nl

Het concert is de derde in de reeks van vijf beiaardconcerten in de maand augustus. De concerten worden georganiseerd door het Cuneragilde met financiële hulp van donateurs. Financiële ondersteuning is hard nodig, want de concertenreeks is muziek op hoog niveau door top beiaardiers en is gratis te beluisteren in de wijde omgeving. De volgende concerten zijn op 22 en 29 augustus.

Voor de concertenreeks heeft het Stadsmuseum Rhenen een gratis luistertuin ingericht in de achtertuin. Hier kan samen geluisterd worden onder het genot van een drankje en hapje. Na afloop kennismaking met  de beiaardier.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden