Spontane adhesiebetuiging van een voorbijganger.
Spontane adhesiebetuiging van een voorbijganger. (Foto: SP Veenendaal)

SP Veenendaal gedenkt Hiroshima en Nagasaki

Veenendaal - Op 6 augustus 1945 viel de atoombom op Hiroshima; enkele dagen later op Nagasaki. Gruwelijke gebeurtenissen die vele levens kostten. De SP stond in Veenendaal stil bij deze gebeurtenissen en zet zich ervoor in dat dit nooit meer zal gebeuren.

75 jaar na 'Hiroshima' verzamelden vrijwilligers van de SP zich bij de entree van de Hoofdstraat in Veenendaal. Hier werd een spandoek uitgerold: "Nooit meer Hiroshima, nooit meer Nagasaki". Met dit spandoek trokken zij door het centrum van Veenendaal en hielden halt op verschillende markante plaatsen.

Op de laatste halteplaats droeg fractievoorzitter Jan Breur het gedicht 'het kleine meisje' van Marc Braet - vrij naar Nazm Hikmet - voor. Dit gedicht is na te lezen op de website van SP Veenendaal.

Pax, de organisatie die door heel Nederland herdenkingen organiseert, heeft een petitie gestart waarin premier Rutte gevraagd wordt om achter het atoomwapenverbod van de VN te gaan staan. En zo een wereld zonder kernwapens een stapje dichterbij te brengen. SP Veenendaal roept eenieder op deze petitie te ondertekenen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden