Meg March (Emma Watson) in Greta Gerwig's Little Women.
Meg March (Emma Watson) in Greta Gerwig's Little Women. (Foto: Wilson Webb)

Bij Filmhuis: Little Women

Filmhuis

Veenendaal - Een aantal weken geleden is het Filmhuis weer succesvol van start gegaan, na de lange onderbreking ten gevolge van het Coronavirus. De filmliefhebbers weten het Filmhuis weer te vinden.
Zaterdag 15 augustus om 20.00 uur draait het romantische Little Women, een verfilming van het gelijknamige boek uit 1868 van Louisa May Alcott. Het ook in Nederland populaire boek is hier uitgebracht onder de naam Onder Moeders Vleugels. Het verhaal, gebaseerd op de eigen jeugd van de schrijfster, speelt zich af in Massachusetts, ten tijde van de Burgeroorlog.
De vier zusjes May (Meg, Jo, Beth en Amy) groeien op in armoede, maar de warmte en geborgenheid in het gezin maakt alles goed.Het is een tijd waarin jonge vrouwen beperkte keuzemogelijkheden hebben. Eigenlijk is er maar één keus: trouwen.
Maar de zusjes May hebben zo hun dromen en eigen ideeën over hoe ze hun leven in willen richten. Dit wordt door hun omgeving niet echt gewaardeerd. De film werd bekroond met een Oscar voor ‘Beste Kostuumontwerp’.
Little Women is ook een aanrader voor de jongere filmliefhebber, vanaf ongeveer 9 jaar. Doordat de zaal nog maar beperkt bezet kan zijn, is het goed om tijdig te reserveren. Start 20.00 uur. De films draaien in zaal Spectrum, Kees Stipplein 72. Met pauze.
Reserveer je kaarten op www.filmhuisveenendaal.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden