Een aantal jeugdige Elsterse deelnemers probeert tijdens de Freestyle voetbalclinic de bal in hun nek te houden. (Foto: Max Timons)
Een aantal jeugdige Elsterse deelnemers probeert tijdens de Freestyle voetbalclinic de bal in hun nek te houden. (Foto: Max Timons) (Foto: )

Jongeren in Elst sportief in actie met 'Mozaïek': 'Ben jij hierin heel erg goed?'

Door Henk Jansen

Elst - 'Ben jij hierin heel erg goed'?' Die vraag stelde de elfjarige Vince uit Elst voorgaande aan de demonstratie en clinic die Guido van Moorselaar, een van de bekendste Freestyle voetballer in Nederland, op het 'Eiveld' tegenover het multifunctioneel centrum 'Het Bestegoed' in Elst gaf. Een dertigtal jongeren, jongens en meisjes, in de leeftijd van 10 tot 12 jaar, keken vervolgens vol bewondering naar de acrobatische kunsten van Guido met een voetbal.

Dezelfde act werd eerder op de dag in een voetbalkooi op De Lijsterberg in Rhenen gehouden. ''Daar was de belangstelling van de jeugd ook groot'', weet Vincent Steur, een jongerenwerker bij 'Mozaïek' welzijn, te vertellen. De Freestyle- demonstratie door Guido van Moorselaar werd met veel applaus van de jongeren beloond.
Dezelfde jongeren werden vervolgens voor een clinic in kleine groepen verdeeld. Elke groep kreeg een bal. Van Moorselaar deed zijn trucages met de bal in slow motion voor en aan de jongeren de taak om zijn gymnastische bewegingen met de bal na te doen. Een aantal jongens toonde hun vaardigheden met de voetbal, maar een bal al liggend hoog houden zonder dat deze de grond raakte was toch niet eenvoudig.

Volgens Ayse Sahin, die ook haar bijdrage als jongerenwerker in Rhenen en Elst verleende is het vooral belangrijk jongeren serieus te nemen. ''Ze te betrekken bij de samenleving. Ze begeleiden, en met name de groepenjongeren in de leeftijd van 12 t/m 23 jaar. Mozaïek welzijn zoekt de jongeren in hun buurt en omgeving op. Dat kan zijn op straat of in clubgebouwen of jeugdsozen. De activiteiten die we geven staan los van school, een of andere hulpverlening of politie Het staat los van school, hulpverlening of politie. Mozaïek levert jongerenwerk in vijf gemeenten: Buren, Neder-Betuwe, Rhenen ,Tiel en West Betuwe. Jongerenwerk Rhenen zet zich met name in voor jongeren tussen de 12 en 23 jaar in de gemeente Rhenen. De gemeente bestaat uit de plaatsen Rhenen, Achterberg en Elst. Dat doet het door tal van activiteiten te houden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden