Afbeelding
muziekgroep The Coincedences

keltische viering in het venster veenendaal op 21 januari.m.m.v..

14 januari 2024 om 08:46 Lokaal Deel je nieuws

Een Keltische viering op 21 januari met medewerking van de muziekgroep THE COINCIDENCES  in Het Venster.
Keltische zang en ‘folk’-muziek met o.a. de trekzak (trekharmonica), gitaar, banjo, bodhran (handtrom), fluit etc.. Heerlijke meeslepende muziek die overal in Ierland gespeeld wordt.
De muziek wordt afgewisseld met verhalen, teksten en gedichten van o.a. de Ierse dichter, priester en filosoof John O’ Donahue,
Het thema is deze keer ‘the Triquetra’, een oud-Keltisch symbool, ook gekend als de Triniteits-knoop (de knoop van de drie-eenheid). Bij de Kelten staat de Triquetra voor leven, dood en de wedergeboorte, alsook de drie natuurkrachten: aarde, lucht en water. In de christelijke symboliek slaat dit op de Heilige Drievuldigheid. Het symmetrisch vlechtwerk verwijst naar de ondeelbaarheid en gelijkheid van de Heilige Drievuldigheid (de Vader, de Zoon en de Heilige Geest). De cirkel door de Triquetra is optioneel. De cirkel is immers een veel ouder symbool dat eerst verwees naar de zon, vervolgens naar vruchtbaarheid en ook naar het oneindige en eeuwigheid. Het vertegenwoordigt ook bescherming en de geestelijke eenheid met het goddelijke - een verbinding die niet kan worden verbroken.
Plaats: Het Venster Veenendaal, adres: Vijftien Morgen 2.
Datum en tijd: Zondag 21 januari 2024, 10.00 uur

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie