Medewerkers van De Basiliek hebben niet stil gezeten tijdens de coronastop van de normale bedrijfsvoering. (Foto: Co keulstra)
Medewerkers van De Basiliek hebben niet stil gezeten tijdens de coronastop van de normale bedrijfsvoering. (Foto: Co keulstra) (Foto: )

De Basiliek: 'Alles kan morgen weer anders zijn...'

Door Co Keulstra

Veenendaal - “Als Basiliek hebben we gelukkig de coronaperiode die achter ons ligt gezond doorstaan, zonder corona klachten in het team”, vertelt Harm Hardeman. “Van 16 maart tot 1 juni moest De Basiliek natuurlijk de deuren sluiten voor bezoekers en groepen. Gelukkig konden we met de nodige creativiteit wat klussen binnenhalen nog met livestreams en dergelijke, maar dat was niet vergelijkbaar met een normale bedrijfsvoering”.

De Basiliek had een stampvolle agenda vol evenementen, congressen, concerten en beurzen, en van de ene op andere dag was alles weg. Om van die tijd gebruik te kunnen maken, heeft de crew allerlei klussen opgepakt die ze nog eens wilden doen. En ook voor de komende periode, doorlopend tot in het voorjaar 2021 in ieder geval, vallen er nog grote gaten en veel andere projecten die nog wel in de agenda staan, zijn onzeker. Wat dat betreft zal 2020 een pittig jaar worden en hopen ze maar op betere tijden.

Heerlijk

''Het is heerlijk om elke dag de deuren weer open te zien staan en mensen te horen keuvelen en de koffieautomaat weer te horen lopen. We kunnen over van alles klagen, maar de dankbaarheid overheerst. We zijn lichamelijk- en financieel gezond. We hopen op betere tijden, vooral voor de wereld en Nederland, en in het klein ook voor onszelf. We hebben niets te klagen, er zijn mensen die het veel zwaarder hebben (gehad). We hebben allemaal weer geleerd dat alles morgen anders kan zijn".

Groepen

Hardeman: “Sinds 1 juni mogen we gelukkig voorzichtig weer wat doen en binnen de huidige coronaregels kunnen we alweer groepen van enkele honderden personen ontvangen. Tot 225 mensen op 1,5 meter afstand in de grote zaal en met 2 stoelen bij elkaar (voor stellen, gezinsleden) zelfs meer dan 400 personen mogelijk. Niet wat we gewend waren, maar wel alweer hele groepen. Ook krijgen we nu veel boekingen van organisaties die vergaderruimte of opleidingsruimte zoeken voor een groep en die door de 1,5 meter regels een grotere ruimte nodig hebben dan anders.
Wij hebben volop mogelijkheden, voor allerlei groottes van groepen, met voldoende ruimte en ventilatie. Ook hebben we extra 1,5 meter vergader- en cursusruimtes weten te creëren in panden naast de Basiliek. Dus we kunnen op dat vlak veel betekenen”. Het is niet het werk wat De Basiliek gewend was en niet genoeg om normaal te kunnen draaien".

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden