Een Rhenense vrijwilliger van de SP in actie bij de Albert Heijn.
Een Rhenense vrijwilliger van de SP in actie bij de Albert Heijn. (Foto: SP Rhenen)

SP Rhenen in actie voor supermarktpersoneel

Rhenen - Leden van de SP in  Rhenen hebben deze week bij Albert Heijn actie gevoerd voor betere lonen voor het winkelpersoneel.

Volgens onderzoek van RTL Nieuws  zijn de boodschappen de afgelopen periode fors duurder geworden. Tijdens de coronacrisis heeft Ahold  48% meer winst gemaakt dan in dezelfde periode van het jaar daarvoor. Terwijl Ahold jaarlijks al een winst van ongeveer 2 miljard.

De winst komt vooral ten goede aan de aandeelhouders. Deze mensen helemaal  niet hebben meegewerkt om deze winst te boeken. Deze winst is vooral te danken aan het winkelpersoneel.Zij bleef in deze periode de vakken vullen, ondanks het besmettingsgevaar. De vakkenvullers kregen zo weinig loon, dat zij er vaak niet van rond kunnen komen. Zij maken gebruik daarom van allerlei belastingtoeslagen. Een woordvoerder van de SP: ''Dus ondanks de hoge winsten, krijgt Ahold indirect ook nog eens loonsubsidie. Zo zijn de boodschappen nog duurder dan de kassabon aangeeft. 'Dit kan anders. De SP zet zich in voor eerlijke beloning. SP Rhenen roept mensen op om zich hierbij aan te sluiten door naar SP.NL/Lonen te gaan.''

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden