Het succesvolle JO13/1 jeugdteam van VVA Achterberg, dat volgend seizoen weer in de hoofdklasse uitkomt. (Foto: Henk Jansen)
Het succesvolle JO13/1 jeugdteam van VVA Achterberg, dat volgend seizoen weer in de hoofdklasse uitkomt. (Foto: Henk Jansen) (Foto: )

Jan: 'Jeugd krijgt bij ons veel aandacht'

Door Henk Jansen

Achterberg - Van de allerkleinsten, de Kabouters, tot aan de oudere jeugd, ''Bij VVA Achterberg krijgt de voetballende jeugd veel aandacht.'' Dat zijn de woorden van Jan van Beijnum (42) jeugdtrainer van een succesvol pupillenteam, dat straks ook in het nieuwe voetbalseizoen in de Hoofdklasse uitkomt. ''Het zijn talenten, die de eer van VVA Achterberg in de toekomst hoog houden'', aldus Van Beijnum.

Jan van Beijnum, een geboren en getogen Achterberger droeg verscheidene jaren het shirt van het eerste elftal van VVA. Speelde vervolgens voor het Wageningse WAVV en was vijf seizoenen actief als eerste elftalspeler bij sv Panter. Sinds enkele seizoenen is hij in tal van activiteiten weer druk doende voor de club van sportpark De Meent. Naast grensrechter bij het eerste elftal is hij ook jeugdtrainer.

Groei

Jan van Beijnum is trainer van het JO13/1 team. Dat ook volgend seizoen weer in de Hoofdklasse uitkomt. In het team speelt ook zijn zoon Sacha. Noah, zijn tweede zoon speelt in het JO11- team. Zijn jarenlange ervaring als eerste elftalspeler en zijn kennis hoe een jeugdteam te trainen en te begeleiden legt de club binnen de jeugdafdeling geen windeieren. ''Al vanaf de Kabouters train en begeleid ik het huidige JO13/1- team. Het is goed dat een jeugdtrainer mee groeit met de groep. Ook andere jeugdelftallen hebben vaste trainers en begeleiders'', aldus Van Beijnum. De jeugdafdeling bij VVA Achterberg maakt momenteel een groei door.

Jeugdleden welkom

Maar volgens Jan van Beijnum kan de vereniging echter nog meer jeugdleden gebruiken. ''Aan jeugdspelers kun je er niet genoeg op de ledenlijst hebben. Jeugd die belangrijk is voor de toekomst van de vereniging. Dat is bij elke club het geval. Dus, ook bij ons. Om er zeker van te zijn dat een eerste elftal er de vruchten van kan plukken dien je daarvoor wel een goede opleiding te bieden. Een opleiding waarin het plezier in het beoefenen van de voetbalsport voorop staat. Het leren van het spel zelf, zoals een bal raken, overspelen en het leren van de spelregels, doe je op een speelse en verantwoorde wijze'', aldus Jan van Beijnum. Daarvoor zijn wel gekwalificeerde trainers nodig.

Kleinschalige vereniging

Van Beijnum vervolgt verder: ''Die hebben we gelukkig in huis. Daarnaast hebben we ook betrokken leiders. Nogmaals, wat jeugdleden betreft zien we graag een aantal nieuwe leden richting ons sportpark komen. We zijn een kleinschalige vereniging, waar de aandacht naar iedereen uit gaat. We hanteren daarnaast de laagste contributie in de regio. En wie zich als nieuw lid bij ons aanmeldt krijgt 50 procent korting op de contributie in het eerste seizoen. Daarnaast bieden we als club de mogelijkheid om drie keer gratis mee te trainen.''

Net zoals bij de seniorenvoetballers wordt door de jeugd van VVA weer uitgekeken naar het nieuwe seizoen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden