Stefan en Patrick Tanis met Gerard Heuvelman bij zorgcomplex Dennenhorst aan de Eikenlaan. (Foto: Lilian Steensma-Valkenburg)
Stefan en Patrick Tanis met Gerard Heuvelman bij zorgcomplex Dennenhorst aan de Eikenlaan. (Foto: Lilian Steensma-Valkenburg) (Foto: )

Dennenhorst aan de Eikenlaan geopend

Door Lilian Steensma-Valkenburg

Veenendaal - Sinds half juli is Dennenhorst aan de Eikenlaan geopend: een kleinschalige woonvorm waar 24 uur per dag zorg wordt geboden. Drijvende krachten achter Dennenhorst zijn de gebroeders Tanis. Zij zijn blij dat het pand aan de Eikenlaan er nu staat. Niet in het minst omdat het jaren durende bouwproces eind december 2018 een onvoorstelbare wending kreeg.

Al sinds 2009 biedt Dennenhorst woon-/zorgvoorzieningen voor ouderen in Veenendaal. Je vindt de huizen van Dennenhorst op de Kerkewijk en de Stationsstraat. Locatie De Sloep is nu gesloten: de bewoners van De Sloep verhuisden naar het nieuwe pand aan de Eikenlaan. Die locatie heeft op de begane grond en eerste verdieping 28 eenpersoonskamers voor bewoners die intensieve zorg nodig hebben. Op de derde verdieping zijn zes appartementen voor stellen waarvan tenminste één van beiden een zorgindicatie heeft.
Voordat Job en Hilda Tanis ruim tien jaar geleden hun eerste woon-/zorgcomplex openden, was Job werkzaam als projectontwikkelaar. Hilda werkte op dat moment in de ouderenzorg. Ze hadden als echtpaar het verlangen om hun kennis en ervaring te combineren en tot nut te maken van de samenleving. Dat resulteerde in hun eerste Dennenhorst-locatie aan de Stationsstraat.

Meerdere vestigingen

Hun formule werd een succes. Er werden meerdere vestigingen geopend en zo’n vijf jaar geleden groeide de wens om een voorziening te bouwen aan de Eikenlaan, op de plek waar voorheen het Groene Kruisgebouw stond. Projectontwikkelaar Job ging de uitdaging vol goede moed aan en sloeg de handen ineen met Gerard Heuvelman van B.V. Stichts Beheer sinds 1952. Er werd een bouwteam samengesteld bestaande uit o.a. Frank van Woerden Bouw, AGB architecten, Bouman Installatie B.V., VDP Beveiliging en JBTech Veenendaal B.V..
Het team boog zich meerdere malen over de tekentafel en ze waren pas tevreden toen ook de gemeente en de omwonenden zich in de bouwplannen konden vinden. Maar toen gebeurde er iets onvoorspelbaars. De tegenslag kwam uit onverwachte hoek. Job werd ernstig ziek en hij moest het project overdragen aan zijn zoons. In december 2018 overleed Job Tanis. Een enorme klap voor zijn vrouw, kinderen en zijn werknemers. Jobs jongens konden niet anders dan voortbouwen op de droom van hun vader.

Belangrijk

Stefan en Patrick Tanis gingen in gesprek met Gerard Heuvelman. Gerard en de andere Veense ondernemers van het bouwteam begrepen hoe belangrijk het was voor de familie dat het woon-/zorgcomplex aan de Eikenlaan er zou komen. Wat ooit begon als droom, werd de nalatenschap van Tanis senior voor Veenendaal, met hulp van vrienden, familie en betrokken ondernemers. De familie Tanis en de medewerkers van Dennenhorst hopen nog velen te kunnen helpen met warme, persoonlijke zorg, kwalitatief en volledig op maat.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden