Gezellig aan boord dankzij het uitje van Onder Ons Veenendaal.
Gezellig aan boord dankzij het uitje van Onder Ons Veenendaal. (Foto: )

Onder Ons zorgt deze zomer voor Onder Onsjes tussen ouderen

Veenendaal - Na heel wat maanden elkaar niet kunnen zien en spreken, was het voor de bezoekers van Onder Ons uit Veenendaal afgelopen maandag een bijzondere en onvergetelijke dag.

Met de nodige maatregelen vanwege corona en een goede samenwerking tussen Onder Ons, Stichting Gelovig erop uit, Vlastuin vervoer en Rederij Randmeer en met de financiële hulp van het Oranje fonds en Stichting RCOAK en Fonds Sluyterman van Loo, hebben 53 personen genoten van een dagje uit naar Elburg, om met de boot naar Urk te varen.
Dankzij de fantastische medewerking van Rederij Hoekman, die speciaal voor deze gelegenheid een extra grote boot naar Elburg liet komen. Deze boot ligt normaal gesproken in Harderwijk.De hele benedenverdieping was gereserveerd voor Onder Ons, zodat de ouderen ook voldoende afstand van elkaar konden houden, maar toch contact met elkaar hadden, elkaar weer in de ogen konden kijken.

Genoten

Wat hebben ze genoten van de mooie vaart, de prachtige uitzichten en de uitleg van de kapitein daarbij. Ook was het goed toeven op het dek, om de wind door de haren te laten gaan en te genieten van al het moois op en langs het water. Ook het bezoek aan Urk stond op het programma, maar daarvoor moesten wel even de paraplu’s en regencapes gebruikt worden, maar dat deed de pret niet drukken.
Het was vooral het elkaar weer spreken na zoveel maanden, wat zo positief werd ervaren. In de bus lukte dat wat minder door de mondkapjes, maar dat werd later ruimschoots ingehaald op de boot.
Ook koffie met gebak, de lunch en het diner werden geserveerd aan boord van de MPS Jacqueline, ook dat was een nieuwe ervaring voor de meesten.Moe, maar voldaan keerden zij terug naar Veenendaal, een mooie ervaring rijker en met vermoeide kaken van het vele praten, zoals een reisgenoot bij het afscheid opmerkte.

Afrikaanse poppen

Ook heeft Onder Ons nog een workshop Afrikaanse poppen maken door Joyce Marsman op het programma en een culinaire avond bij Grand Café De Markt, uiteraard ook met de nodige corona maatregelen in acht nemend. Voor deze twee activiteiten is ook veel belangstelling.Voor Joyce Marsman zal het de vierde keer zijn dat zij een workshop Afrikaanse poppen maken komt verzorgen in Onder Ons.
De bezoekers vinden het erg leuk om met elkaar aan de slag te gaan en er ook iets moois van te maken. Om daarna met een zelfgemaakt kunstwerk huiswaarts te keren.Wegens succes verlengd, laat Onder Ons met een knipoog weten.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden