De drie waakmanden worden uitgereikt aan medewerkers van De Engelenburgh.
De drie waakmanden worden uitgereikt aan medewerkers van De Engelenburgh. (Foto: )

Waakmanden voor De Engelenburgh

Veenendaal - Als iemand gaat sterven heeft de naaste familie een belangrijke en ondersteunende rol. Waken bij iemand die gaat overlijden is vaak een intensieve en emotionele periode. Als gebaar van medeleven heeft Van Hardeveld Uitvaartzorg op verzoek van De Engelenburgh voor de families waakmanden aangeboden. 

Dit is een hulpmiddel voor de naasten om tijdens het waken in gesprek te gaan of samen stil te zijn. Hierin zitten artikelen die afleiding en verzorging kunnen bieden, zoals een plaid, sfeerlichtjes, gedichtenbundel, massageolie, schrijf- en tekenmateriaal. Joke van Hardeveld: "Voor degene die gaat sterven is de aanwezigheid en zorg van de naasten van onschatbare waarde. Maar waken bij iemand die gaat sterven vraagt lichamelijk en geestelijk veel. Met de waakmand kunnen we iets extra’s bieden tijdens het waken. Het kan de naasten helpen om op een eigen manier afscheid te nemen." 

Oud Veenendaal

De waakmanden zijn bekleed met afbeeldingen van oud Veenendaal. Op de deksel is bijvoorbeeld een foto van De Engelenburg afgedrukt van rond 1970. Op de zijkanten foto’s van onder meer de oude Hoofdstraat.De manden zijn nu uitgereikt aan Nancy Hovestad en Henny Rebergen van De Engelenburgh om aan de naaste familie beschikbaar te stellen. Wanneer er instellingen behoefte hebben aan een waakmand kunnen zij contact opnemen met Van Hardeveld Uitvaartzorg, 0318-527437.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden