Stichting Goed voor Elkaar bestaat 5 jaar
Stichting Goed voor Elkaar bestaat 5 jaar (Foto's: Youngwise)

Stichting Goed voor Elkaar Veenendaal verrast met feest

Veenendaal - De stichting heeft afgelopen vijf jaar vele cliënten blij gemaakt met dagopvang. Tijd om de stichting en de cliënten in het zonnetje te zetten vonden ondernemers uit de regio. Vrijdag 24 juli is dit grootst gevierd met 60 cliënten als verrassing voor de stichting.  

Afgelopen juni bestond de Stichting Goed voor Elkaar 5 jaar. Er stond voor dit lustrumjaar een groots feest gepland. Maar door Corona verdampten alle middelen, omdat er dubbele personele inzet geleverd moest worden. Geen feest dus voor de mensen. Maar dat lieten een aantal jonge ondernemers en vrijwilligers uit de regio niet gebeuren. Dus staken zij de koppen bij elkaar en is er in no-time een mooi programma samengesteld. Op vrijdag 24 juli werden 60 cliënten een middag lang in het zonnetje gezet in een bedrijfshal van de firma Rodenburg aan de Fokkerstraat in Veenendaal.  

Inzet lokale ondernemers

Een stichting die altijd klaar staat voor andere mensen, moet toch in het zonnetje gezet worden vonden de ondernemers Lisette de Jong van Youngwise en Tim Rodenburg van Rodenburg BV. In het geheim hebben zij een Corona-proof feest voor de stichting en de cliënten georganiseerd.
“Je merkt hoe belangrijk het juist nu is om samen te zijn en de verbinding met elkaar aan te gaan. Op een gepaste manier hebben we de stichting en de cliënten in het zonnetje gezet. De vrolijkheid op de gezichten van de cliënten, dat raakt mij rechtstreeks in mijn hart”, vertelt Lisette.

Programma

Dat er meer ondernemers zich willen inzetten voor de stichting blijkt al snel als het programma wordt samengesteld. Tim Rodenburg: “We stonden te kijken hoeveel ondernemers vaak kosteloos hun steentje bijdragen. Fonds Podiumkunsten heeft het optreden van Dutch Juggler mogelijk gemaakt. Ook de Drie Blije Heren zorgden dat de mensen met plezier in beweging kwamen. En de Veenendaalse zanger Justen kwam zingen.

De cliënten hebben een geweldige dag gehad, ze werden eerst thuis opgehaald. Er was muziek en gezelligheid, we hadden zelfs een polonaise met 1,5 meter afstand! Na een heerlijke hamburger zijn de cliënten weer thuisgebracht”. 

Over de stichting

Stichting Goed voor Elkaar heeft als doel om bijzondere ontmoetingen voor cliënten te organiseren in de vorm van dagopvang. De stichting is opgericht voor Rianne Kranendonk en Roelie Struik.
“Het is voor mij een uitdaging om samen te kijken naar wat wél mogelijk is om zo lang mogelijk én zo gewoon mogelijk het leven voort te zetten zoals de cliënt dat gewend is. Ik ben ervan overtuigd dat er, ongeacht leeftijd of beperkingen, altijd een mogelijkheid is om op een prettige manier voldoening uit de dag te halen” vertelt Rianne.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden