Links Barry Reijer (Spakenburg) en Nick de Bondt ( Hardenberg) komen dit seizoen de selectie van DOVO versterken, (foto Co Keulstra)
Links Barry Reijer (Spakenburg) en Nick de Bondt ( Hardenberg) komen dit seizoen de selectie van DOVO versterken, (foto Co Keulstra) (Foto: )

Voorbereiding voetbal in volle gang

Veenendaal - Aart van Asselt is al 12 jaar de teammanager van voetbalclub Veenendaal: "De laatste wedstrijd wonnen we met 0-5. De week daarna was er de voetbalstop. In mei nog een paar keer getraind met de oude selectie onder leiding van interim trainer Dennis Kooren. Nu hebben we een geheel nieuw elftal en een nieuwe trainer, namelijk Tom Gersgaz. 

Door Co Keulstra

Op 8 augustus beginnen we weer volop te trainen en de competitie begint voor ons op 19 september. Dan hebben we een compleet nieuw team tussen de krijtlijnen staan".

Voetbalclubs speelden in maart hun laatste officiële wedstrijd vanwege het coronavirus. Sommige clubs hebben in mei nog wel wat getraind maar de meeste spelers zaten thuis te popelen om weer aan het voetballen te komen. Eindelijk werden in juli de regels wat versoepeld en konden trainers en spelers weer aan de slag.

“De laatste wedstrijd speelden we tegen Lisse en wonnen met 3-1”, vertelt Kees Muller. Kees is voor het 11e jaar de teammanager van DOVO 1. “De spelers zaten thuis maar we hadden wel contact per telefoon. In mei hebben we nog drie keer getraind, maar toen hebben we vakantie gehouden.''

Negen nieuwe spelers

''Op 13 juli zijn we gestart met de nieuwe groep. DOVO heeft negen nieuwe spelers gehaald en er zijn er twaalf weggegaan. Zaterdag spelen we een oefenpotje tegen R.K.V.V. DEM uit Beverwijk. De trainer kan aan de bak en moet van deze jongens weer een team maken. We hebben er veel vertrouwen in. We hebben Nick de Bondt losgeweekt bij HHC Hardenberg. Hij speelde ook als linksbuiten bij Spakenburg. Ook hebben we Barry Reijer weten te strikken. In het komende seizoen willen we wel in het linker rijtje terecht komen en uiteindelijk zijn we op zoek naar promotie naar de 2e divisie. Maar dit jaar moeten we realistisch blijven, ik verwacht wel dat we beter tevoorschijn komen als vorig jaar”. G.V.V.V. speelde op 7 maart de laatste uitwedstrijd tegen Rijnburgse Boys en verloren met maar liefst 2-6. De spelers waren niet besmet. Op 14 maart mocht er niet meer gespeeld worden. In mei nog wel een paar keer getraind, daarna viel de sport stil. Er zijn vijf spelers weggegaan, maar ook weer gehaald. Teammanager Bart Broeder vertelt: “We hebben vijf nieuwe spelers gehaald waaronder Steven Teunissen van PSV, Joshua Patrick en Joël van Wijk van DWS en twee jeugdspelers ingepast bij de selectie. En twee jeugdspelers laten we doorstromen naar de selectie.

Dat zijn Melvin van de Haar en Justin Spies. We zijn zaterdag 18 juli weer begonnen met de training en zaterdag 1 augustus wacht ons de eerste oefenwedstrijd tegen De Merino’s. Er staan 7 oefenpotjes op stapel, dan moet de groep er weer staan als we op 5 september weer aan een seizoen voetbal beginnen”
Teammanager van V.V. Veenendaal Aart van Asselt: “De laatste wedstrijd op 7 maart wonnen we met 0-5. De week daarna hadden we de voetbalstop. In mei nog een paar kee5r getraind met de oude groep, onder leiding van interim trainer Dennis Kooren. Daarna hadden de spelers vakantie. Op 8 augustus beginnen we weer volop te trainen onder leiding van de nieuwe trainer Tom Gersgaz. Het seizoen begint weer op 19 september, dan hebben we compleet nieuw elftal tussen de lijnen staan”.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden