De Beentjes van Sint Hildegard is al uitverkocht maar in de maand augustus is er nog genoeg te zien in het Filmhuis Veenendaal.
De Beentjes van Sint Hildegard is al uitverkocht maar in de maand augustus is er nog genoeg te zien in het Filmhuis Veenendaal. (Foto: Maarten van Keller)

Filmhuis heropent de deuren

Veenendaal - Het Veense filmhuis staat te popelen om op zaterdagavond 1 augustus om 20.00 uur weer open te gaan. Door de corona-maatregelen hebben filmliefhebbers hier even op moeten wachten en zij moeten er vanaf nu sneller bij zijn dan normaal: de zaal kent vanwege de anderhalve meter samenleving een beperkte bezetting van maximaal 45 personen.

Aan de Nederlandse film De Beentjes van Sint Hildegard, van succesregisseur Johan Nijenhuis, de eer om af te trappen. En meteen een bijzondere film, dit keer met niemand minder dan Herman Finkers in de hoofdrol. Jan is al 35 jaar getrouwd met Gedda. Zijn vrouw houdt zóveel van hem dat hij er benauwd van wordt. Jan ontsnapt aan de overzorgzaamheid, wanneer hij in een verzorgingstehuis belandt. Tussen zijn demente medebewoners lijkt hij zijn eigen stem terug te vinden en dankzij een bevriende arts gaat hij als een vrij man door de achterdeur weer naar buiten. Maar hoe lang kan hij zijn vrouw ontvluchten?
Door de beperkte bezetting in filmzaal Spectrum aan het Kees Stipplein is de filmvoorstelling van zaterdagavond Maar niet getreurd! Ga direct naar de website www.filmhuisveenendaal.nl om te kijken wat er nog meer op het programma staat deze maand. In augustus zal er alleen op zaterdagavond een film te zien zijn, vanaf september gaat de programmering weer terug naar normaal: iedere zaterdag, zondag en soms op woensdag.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden