Voorlezen op afstand in de bibliotheek
Voorlezen op afstand in de bibliotheek (Foto: Lotte Stierhout)

VoorleesExpress van start in gemeente Rhenen

Rhenen - Gezinnen uit Rhenen met kinderen in de leeftijd van 2 tot en met 8 jaar die een steuntje in de rug kunnen gebruiken bij taal en lezen kunnen sinds kort terecht bij de VoorleesExpress.

Bij de VoorleesExpress komt een vrijwilliger 20 weken lang bij een gezin thuis om te ondersteunen bij taal en lezen. Zij lezen voor, kletsen en zingen samen of doen spelletjes met het hele gezin om te laten zien hoe je op een makkelijke manier taal en lezen kunt stimuleren. De VoorleesExpress Rhenen is een samenwerking van de Bibliotheek Z-O-U-T en de Gemeente Rhenen. Marion Koolstra (gemeente Rhenen) aan het woord:

Ziet u het voor u? Het kind zit al klaar op de bank, want zo meteen gaat het voorgelezen beginnen. Het boekje ligt al open, de vrijwilliger belt aan…”

Als gemeente faciliteren we graag “De VoorleesExpress”. We vinden het een prachtig initiatief om het leesplezier in gezinnen (terug) te brengen. Op een laagdrempelige wijze krijgen vader en/of moeder een prachtig voorbeeld van een vrijwilliger dat (voor)lezen met het jonge kind heel erg leuk kan zijn. Lachen, fantaseren, samen verdrietig zijn, ook boos worden net als de figuur in het voorleesboek. En niet alleen dat. Samen lezen schept ook een band. Vader en moeder krijgen een prachtig voorbeeld hoe (voor)lezen uitwerkt op het (jonge) kind!

Met alle scholen en kinderopvang instellingen hebben we in september 2019 een ambitie afgesproken voor 2020-2021: “We werken gezamenlijk in een zo vroeg mogelijk stadium aan een passend taalaanbod voor kinderen en hun ouders want TAAL IS DE SLEUTEL NAAR MEEDOEN, LEREN EN ONTWIKKELEN”.

Deze sleutel gunnen we toch elk kind in onze gemeente Rhenen

Ken je een gezin dat gebruik zou willen maken van de VoorleesExpress? Of ben je een vrijwilliger die graag bij een gezin zou willen voorlezen, kletsen, zingen of spelletjes doen? Neem dan contact op met de projectleider via voorleesexpress@bibliotheekzout.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden