Nienke van der Zwan-Spruijt bezig met een workshop in het beschilderen in stipstijl. (Foto: Marissa van Roon)
Nienke van der Zwan-Spruijt bezig met een workshop in het beschilderen in stipstijl. (Foto: Marissa van Roon) (Foto: )

Keramiek beschilderen in stipstijl met Nienke van der Zwam

Veenendaal - Keramiek beschilderen in stipstijl is een landelijke hit en bedacht door Nienke van der Zwan-Spruijt vanuit het Schrijverspark in Veenendaal. Ze woont nu in Culemborg maar komt nog regelmatig in Veenendaal waar zij, net als haar man Remco, haar roots heeft liggen. De producten van Nienke worden nu door duizenden mensen door heel Nederland en daarbuiten gebruikt. Haar tweede boek ‘Stippen. & kleur’ is op 7 juli verschenen.

Keramiek beschilderen met stippatronen is een rustgevende en inspirerende bezigheid met groots resultaat. Veel mensen hebben dit al ontdekt en er zijn duizenden stipverslaafden. Het is dan ook niet vreemd dat er uitgekeken werd naar het langverwachte tweede Stipstijl-boek van Nienke van der Zwan-Spruijt. Dit keer met een schat aan informatie over kleur.

Inspiratie

Nienke reisde in 2003 af naar Australië waar ze geïnspireerd raakte door de Aboriginal-cultuur en hun verhalende schilderkunst. Eenmaal terug in Veenendaal ontwikkelde ze haar eigen techniek en begon, eerst vanaf haar keukentafel aan het Schrijverspark, met het geven van workshops. In 2018 startte Nienke haar eigen onderneming Stipstijl en sindsdien groeit haar bedrijf enorm.
Haar eerste boek Stippen. (uit 2018) kwam direct op nummer 16 binnen in de Bestseller Top 60.
Uniek voor dit soort boeken, volgens Kosmos Uitgevers. Nienke heeft een uitgebreide eigen productlijn en haar live workshops in binnen- en buitenland waren voor de Corona-crisis in no-time volgeboekt.
Dagelijks inspireert ze duizenden fans via haar Instagram-account @stipstijl en vele creatievelingen besmet zijn met het #stipstijlvirus. Nienke hoopt met haar nieuwe boek dat nog veel mensen genieten van deze verslavende hobby.

Welke kleuren?

In ‘Stippen & kleur’ laat Nienke zien wat kleur doet, hoe je kleuren maakt en je eigen stijl vindt. Want welke kleuren passen nou mooi bij elkaar en hoe verwerk je dit in je stipwerk? Of je nu van rustige tinten houdt of blij wordt van felle kleuren; Nienke leert je hoe je keramiek eenvoudig omtovert tot unieke cadeautjes, eyecatchers en voorwerpen voor in huis.
Aan de hand van 10 patronen, die stap-voor-stap worden uitgelegd, zie je dat de kleuren die je kiest een groots effect hebben op het eindresultaat. Verwacht een kleurrijk boek, gevuld met veel praktische tips, nieuwe tricks, heldere informatie, leuke opdrachten, veel inspiratie en patronen voor elk niveau.
De mogelijkheden zijn eindeloos.
De lancering van Nienke’s boek is, door Corona-maatregelen in besloten kring gevierd bij Down Town in Veenendaal.
Nienke woont inmiddels met haar man Remco en twee kinderen in Culemborg en komt geregeld voor familiebezoek en gezelligheid naar Veenendaal.
Soms rijdt ze nog even langs het Schrijverspark, waar haar stipavontuur allemaal begon...

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden