Het nieuwe schoolplein wordt door kinderburgemeester Maud Smit officieel geopend.
Het nieuwe schoolplein wordt door kinderburgemeester Maud Smit officieel geopend. (Foto's Pieter Vane.)

Nieuwe schoolplein Montessorischool Aan de Basis in gebruik

Veenendaal - Kinderburgemeester Maud Smit was woensdag aanwezig op haar eigen school, Aan de Basis aan de Duivenwal-west. Ze mocht daar het nieuwe schoolplein officieel openen. Directeur René Derksen van deze montessorischool vertelde eerst iets over de totstandkoming van het schoolplein waarin de woorden Uitdagend, Leerzaam en Groen met hoofdletters worden geschreven.

Daarna had Maud de grote eer om het plein officieel in gebruik te nemen door een lint door te knippen. Ook werd een tekstbord onthuld.

In 2019 zijn kinderen van Montessori Kind Centrum Aan de Basis begonnen met het ontwerpen van een nieuw plein. Het moest uitdagend, leerzaam, groen en klimaat adaptief worden.
En natuurlijk circulair, want oude materialen als hout en tegels moesten worden hergebruikt.

Hedendaags

Het Schoolplein Ontwikkel Team (SOT), bestaande uit negen kinderen uit de midden- en bovenbouw, hebben met ontwerpbureau Speelplan, in samenwerking met van Ginkel/RosaNovum uit Veenendaal, geleerd wat er allemaal komt kijken bij het ontwerpen van een hedendaags schoolplein.
Er moet immers met veel, vaak onverwachte, zaken rekening worden gehouden.

Besproken

De kinderen van het SOT hebben in alle groepen ideeën opgehaald en de ontwerpen besproken. Na uitvoerig overleg met de kinderen van het SOT, het ontwerpbureau en het team werd het definitieve plan gemaakt.
Nu, maanden later was het dan eindelijk zover. De kinderen van het SOT organiseerden een feestelijke opening op woensdag 8 juli om 8.45 uur.

Speciale gast

Voor de opening van het nieuwe schoolplein was een speciale gast uitgenodigd: Maud Smit, kinderburgemeester van Veenendaal en zelf leerling van deze school.
De kinderen van het SOT bedachten voor deze dag een mooie openingsactiviteit met een springkussen voor de onderbouw, een stormbaan voor de midden- en bovenbouw en een lekker ijsje voor alle kinderen.
Gezamenlijk werd er een feestelijke ochtend van gemaakt.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden