Thom Boers en Tessa van Rikxoort ontvingen felicitaties van Wethouder Engbert Stroobosscher. (Foto: PR)
Thom Boers en Tessa van Rikxoort ontvingen felicitaties van Wethouder Engbert Stroobosscher. (Foto: PR) (Foto: )

Blije kopers project Thuishaven in Veenendaal-oost

Veenendaal - Onder toeziend oog van Wethouder Engbert Stroobosscher ondertekenden afgelopen week de blije kopers van de 11 starterswoningen in project Thuishaven in Veenendaal-Oost hun koopovereenkomst in het i-centrum.

Omdat er bijzonder veel belangstelling was voor de starterswoningen van Heijmans zijn ze middels een loting door de notaris toegewezen.
De 11 starterswoningen maken onderdeel uit van project Thuishaven. Een plan bestaande uit 41 duurzame koopwoningen in Veenendaal Oost. Heijmans en de gemeente Veenendaal realiseren deze woningen in Thuishaven omdat er binnen de gemeente Veenendaal een grote behoefte is aan betaalbare woningen voor starters.

Eisen

Om er voor te zorgen dat de woningen ook daadwerkelijk bij starters terecht zouden komen had de gemeente toewijzingseisen opgesteld. Zo mocht het gezamenlijk inkomen niet hoger zijn dan € 50.000 euro op jaarbasis en geldt er een zelfbewoningsplicht. Ook is circa 50% van de starterswoningen toegewezen aan personen die een sociale huurwoning achterlaten. Heijmans start naar verwachting in november met de bouw van de woningen. De oplevering staat gepland voor het najaar van 2021.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden