Thomas Lijten van ZAZU gelato bar (Foto: indebuurt Veenendaal

Dit is waarom ijssalon Daisy's nu ZAZU gelato bar heet

Door Kelly van Straten/Indebuurt.nl/Veenendaal

Veenendaal - “Hetzelfde team, dezelfde locatie met nog lekkerder ijs volgens geheel nieuw receptuur”, belooft Thomas Lijten wanneer hij de naamsverandering van zijn ijssalon aankondigt. Maar waarom Daisy’s in ZAZU verandert, bleef een raadsel. Totdat wij even gingen buurten. 

“Ik wil bouwen aan een eigen concept”, vertelt Thomas op zijn terras aan het stadsstrand in Veenendaal. “Zonder dat ik gebonden ben aan regels, zoals de manier waarop ik ijs moet presenteren of welke smaken ik mag verkopen. In totaal waren er drie Daisy’s-vestigingen in Nederland, maar die manier van ondernemen past niet langer bij mij. We zijn uit elkaar gegroeid.”

“Ik ben geen toetjesrestaurant, zoals mijn collega’s voor ogen hebben. Ik wil het veel breder trekken en in de toekomst ook cocktails en sapjes serveren. Ik wil mijn onderneming profileren zonder dat ik vast zit aan regels.”

Hij haalde de bezem door zijn ijssalon aan het Thoomesplein. Letterlijk en figuurlijk. Op de muur is een grote, kleurrijke muurschilderij door Straatkapers aangebracht. “Het mag allemaal wel wat kleurrijker in Veenendaal, wat hipper!”

Mascarpone met vijgen

Ook door het schap met ijs is een frisse wind gegaan. “Ik mag nu eindelijk ijs verkopen waar klanten om vragen, zoals appel-munt, Toblerone of mascarpone met vijgen. We hebben zelfs ijs dat bedacht is door Macarena, een van onze vaste klanten: een combinatie van amarena-kersen, chocolade en kaneel.”

En de naam, ZAZU? “Dat klinkt lekker tropisch, toch? Het is niet te lang en makkelijk te onthouden. Het past helemaal bij wat ik wil uitstralen met mijn ijssalon: kleurrijk, hip en tropisch. Gewoon lekker anders!”

 Lees ook: 

Dit artikel komt van indebuurt.nl/veenendaal. Meer inspirerende verhalen over Veenendaal lezen? Ga dan naar de site.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden