Foto:

Surprise Comedy show laat Veenendaal weer lachen

Veenendaal - Ga op blind date met vier ervaren comedians op zaterdagavond 11 juli in Theater Lampegiet. Wie dat deze keer zijn, blijft zoals altijd een verrassing tot op het podium. Zo’n verrassingsmenu is een belevenis op zich. Een ding is zeker; een avond lachen kunnen we in deze tijd goed gebruiken.

Surprise comedy show WestSaid is een vaste gast in Theater Lampegiet. Met zijn netwerk aan comedians staat hij met regelmaat met de stand up comedy shows ‘Veenendaal lacht’ en ‘Bazinga Comedy Night’ in de foyer. Op zaterdag 11 juli staan vier cabaretiers met de ‘Wie is het? Surprise comedy show’ in de grote zaal. Welke comedians er precies op het toneel staan blijft een verrassing tot het laatst. WestSaid gaat voor deze heropening van Theater Lampegiet éxtra hard z’n best doen voor een schitterende line up. Laat dat maar aan hem over.
De verkoop gaat hard. Vooral omdat er vanwege COVID-19 maximaal 100 tickets beschikbaar zijn.
Zaterdag 11 juli in Theater Lampegiet I De voorstelling begint om 19:30 uur I Tickets zijn verkrijgbaar voor €17,50 incl. drankje via www.lampegiet.nl
Extra versoepelingen

Veenendaal - Sinds 1 juli is er weer meer mogelijk in Bibliotheek Veenendaal. In lijn met de landelijke versoepelingen rondom de coronamaatregelen, kunnen bezoekers langer verblijven in de Bibliotheek. Ook zijn allerlei faciliteiten weer beschikbaar en wordt het steeds levendiger in De Cultuurfabriek.
Na de lockdown was het alleen mogelijk om Bibliotheek Veenendaal te bezoeken voor het lenen en inleveren van boeken. Nu is het ook mogelijk om langer te verblijven. Zo kunnen mensen weer kosteloos de meest recente tijdschriften en kranten lezen op de begane grond, zijn er studieplekken beschikbaar en zijn de printers weer in gebruik. In café Met Stip is ondertussen heerlijke koffie te halen, de piano op de begane grond is bespeelbaar en in de Stadswinkel kan men de stadswandeling met Jaap Pilon boeken. Ook zijn wekelijkse activiteiten zoals het Taalcafé en de open inloop van het FabLab weer begonnen.
De medewerkers van de Bibliotheek zijn verheugd dat De Cultuurfabriek langzamerhand net zo levendig en bruisend wordt als voor de lockdown. Zo wordt er nog altijd rekening gehouden met anderhalve meter afstand, worden bezoekers verzocht de Bibliotheek niet te bezoeken als ze klachten hebben, en worden mensen aangemoedigd om zoveel mogelijk in hun eentje van de Bibliotheek te genieten. Op de website van Bibliotheek Veenendaal staat de meest recente informatie over de openingstijden, mogelijkheden en richtlijnen.

Zomerse zangavonden

Veenendaal - Alle woensdagavonden in augustus kan je samen met anderen komen zingen in Spectrum (Veenendaal). Iedereen van acht jaar en ouder kan zich aanmelden en meedoen is gratis. Alle zangers gaan onder leiding van Miriam Dorst en Márin Kroon een aantal liederen oefenen, die uiteindelijk opgenomen worden voor een podcast en radio-uitzending.
Het initiatief, ‘Zing je Zonnig’, komt van MAAK Veenendaal en is bedacht om alle zangliefhebbers, die door de coronacrisis lang niet samen konden zingen, alsnog wat stemoefening en zangplezier te bieden. Iedereen kan meedoen aan het project, je hoeft geen ervaring in een koor of zangroep te hebben. Er is een beperkte capaciteit om coronaproof samen te zingen, dus aanmelden is verplicht. Meld je snel aan en ga zingend de zomer door!
Meer informatie en aanmelden: https://bit.ly/Zing-je-Zonnig

Expositie ‘Ede Bevrijd! - een Canadese zomer’
Goed nieuws!Vanaf 1 juli is het weer mogelijk de expositie ‘Ede Bevrijd! - een Canadese zomer’ van het Historisch Museum Ede te bezichtigen in Cultura Erfgoed. Iedereen is van harte welkom voor een rondleiding over deze expositie waarbij de RIVM-richtlijnen in acht worden genomen. Om uw en onze veiligheid te waarborgen is het mogelijk om met maximaal 4 personen deze rondleiding te volgen. Daarbij is voorafgaand aanmelden voor de rondleiding, via info@historischmuseumede.nl, noodzakelijk! Na aanmelding wordt met u overlegd over de beschikbare datums en tijden.
Vanwege verbouwingswerkzaamheden is de reguliere ingang van Cultura gesloten. Bij aanmelding wordt u geïnformeerd over de tijdelijke toegang naar Cultura Erfgoed.

Rijbewijskeuringen in Amerongen

Amerongen- Automobilisten kunnen zich via Regelzorg Rijbewijskeuringen iedere vrijdag in Gezondheidscentrum Allemanswaard, Allemanswaard 15, medisch laten keuren voor de verlenging van hun rijbewijs.
Automobilisten van 75 jaar en ouder betalen € 40,00.
Voor houders van rijbewijs C/D/E tot 75 jaar is het tarief € 50,00.


Plan zelf makkelijk en snel een afspraak in via www.regelzorg.nl. Of bel de afsprakenlijn op 088 - 23 23 300.


De Procedure:
Voordat u een afspraak maakt koopt u eerst een Gezondheidsverklaring. Aangeraden wordt dit digitaal te kopen met behulp van uw DigiD met SMS code op mijn.cbr.nl
Een papieren gezondheidsverklaring is verkrijgbaar bij de meeste gemeenten, het CBR of Regelzorg. Deze verklaring moet u eerst invullen en opsturen naar het CBR. Het kan een paar weken duren alvorens u de papieren die de arts moet invullen, het Keuringsverslag, thuisgestuurd krijgt. Op dat moment kunt u pas een afspraak maken voor de keuring.
Onze artsen zijn aangesloten bij ZorgDomein. Zij vullen de formulieren online voor u in en versturen deze direct naar het CBR.


Begin op tijd
Houd zelf de einddatum van uw rijbewijs in de gaten, ondanks de coulanceregeling adviseert Regelzorg toch een gezondheidsverklaring te kopen minimaal 4 maanden voor einddatum van Uw rijbewijs. Deze regeling maakt het 75 plussers mogelijk om een jaar met een verlopen rijbewijs te rijden. Meer informatie over de regeling vindt u op www.regelzorg.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden