Resultaat wegversmalling verwijdering ?
Resultaat wegversmalling verwijdering ? (Foto: Rob Moret)

Onvoorstelbaar lelijk Achterberg !?

Achterberg - Achterberg kent ongelooflijk veel mooie plekjes. Wie fietst niet met veel plezier door het Binnenveld. Er is altijd veel te zien in de natuur. Iedereen heeft wel eens hazen of reeën gezien.

Langs de Grift hoor je in de weilanden rondom het geluid van de talrijk aanwezige weidevogels. Met je kinderen ga je naar Kwintelooijen. Heerlijk spelen in de buitenlucht.

Wie van wandelen houdt, gaat regelmatig naar de Laarsenberg. Vanaf de bergrand kon men vroeger de masten van Kootwijk vlak bij Apeldoorn zien. Nu nog is het uitzicht op de Gelderse Vallei en de Veluwe uniek. Uniek voor Nederland zijn daar de horizontale akkers, de terrassen afgewisseld door stijlranden, de Graften.

Door deze manier van grondbewerking zorgt men er voor dat bij hevige regenval de vruchtbare bovenlaag niet wegspoelt.

In dit prachtige Achterberg was vrijwel geen lelijke plek te vinden. Sinds kort is dit zonder overleg met Achterbergers, bewoners totaal veranderd.

Wat zijn de lelijkste plekken in Achterberg? In enkele uren is er een bijgekomen. Langs het schilderachtige landweggetje de Boslandweg zijn, zonder overleg met bewoners in Achterberg, totaal onverwacht gigantische beton blokken geplaatst. Ontnemen deze reuzen blokken het uitzicht op de prachtige omgeving? Reeën zullen het er vlakbij gelegen rustgebiedje niet meer bezoeken.

Rhenenaar Rob Moret trekt het zich aan: ''Hopelijk kunnen deze betonblokken net zo snel worden verwijderd als dat ze zijn geplaatst in de wegberm. Een doorgetrokken streep langs de weg heeft her zelfde resultaat. Iets verderop werd onverwacht een wegversmalling verwijderd plus incomplete drempel. Vele wielrenners zullen niet blij zijn. Graag herstel wegversmalling en verwijdering drempel zoals werd geadviseerd.''

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden