Bezoekers kunnen weer langer verblijven in de Bibliotheek.
Bezoekers kunnen weer langer verblijven in de Bibliotheek. (Foto: LJK FOTOGRAFIE)

Extra versoepelingen in De Cultuurfabriek

Veenendaal - Sinds 1 juli is er weer meer mogelijk in Bibliotheek Veenendaal. In lijn met de landelijke versoepelingen rondom de coronamaatregelen, kunnen bezoekers langer verblijven in de Bibliotheek. Ook zijn allerlei faciliteiten weer beschikbaar en wordt het steeds levendiger in De Cultuurfabriek.


Na de lockdown was het alleen mogelijk om Bibliotheek Veenendaal te bezoeken voor het lenen en inleveren van boeken. Gelukkig is het nu ook mogelijk om langer te verblijven. Zo kunnen mensen weer kosteloos de meest recente tijdschriften en kranten lezen op de begane grond, zijn er studieplekken beschikbaar en zijn de printers weer in gebruik.

Wekelijkse activiteiten

In café Met Stip is ondertussen heerlijke koffie te halen, de piano op de begane grond is bespeelbaar en in de Stadswinkel kan men de stadswandeling met Jaap Pilon boeken. Ook zijn wekelijkse activiteiten zoals het Taalcafé en de open inloop van het FabLab weer begonnen.

Bruisend én veilig

De medewerkers van de Bibliotheek zijn verheugd dat De Cultuurfabriek langzamerhand net zo levendig en bruisend wordt als voor de lockdown. Samen werken ze er hard aan om het zo leuk én veilig mogelijk voor iedereen te houden.
Zo wordt er nog altijd rekening gehouden met anderhalve meter afstand, worden bezoekers verzocht de Bibliotheek niet te bezoeken als ze klachten hebben, en worden mensen aangemoedigd om zoveel mogelijk in hun eentje van de Bibliotheek te genieten. Op de website van Bibliotheek Veenendaal staat de meest recente informatie over de openingstijden, mogelijkheden en richtlijnen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden