Bij de herdenkingsplaats.
Bij de herdenkingsplaats. (Foto: )

Herdenking crash Lancaster in klein verband gehouden

Rhenen - Woensdag 17 juni was het 76 jaar geleden aan de Oude Veensegrindweg te Rhenen een ravage: de in die nacht gecrashte bommenwerper LM-134 lag nog na te branden. 

Brokstukken lagen overal verspreid, SS-ers hielden de wacht. Nu, in 2020, is de crash-site een vredige plek, waar alleen een klein monument aan de rand van landgoed Remmerstein herinnert aan die dodelijke klap.
Alle 8 bemanningsleden, uit allerlei delen van het Verenigd Koninkrijk, kwamen bij de crash om. Het in 2016 onthulde monument, waar de namen van deze militairen worden herdacht, levert nog steeds reacties op.

Nog steeds reacties

Zo was er vorig jaar een gezin uit Engeland over om hun overleden grootvader te herdenken. Dit jaar kwam er reactie uit Schotland, waar een 27-jarige foto's zocht van zijn gesneuvelde oud-oom. Nog steeds wordt er informatie en nabestaanden gezocht van 3 van de bemanningsleden.
'Lest we forget' - opdat we nooit vergeten - kwam 17 juni ondanks Corona in de praktijk. Samen met veteraan Hermy Heymann werd een eregroet gebracht en een minuut stilte gehouden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden