De RK-kerk in Veenendaal-zuid: de diensten gaan weer beginnen! (Foto: Martin Brink/Rijnpost)
De RK-kerk in Veenendaal-zuid: de diensten gaan weer beginnen! (Foto: Martin Brink/Rijnpost) (Foto: )

Weer vieringen in RK-kerken

Kerk

Veenendaal - Kerkgangers zijn weer welkom bij de vieringen in de rooms-katholieke Titus Brandsmaparochie. De versoepeling van de coronamaatregelen maakt dat mogelijk. De zeven geloofsgemeenschappen in deze regio, onder meer Veenendaal (Salvatorkerk, A. van Ostadelaan) en Rhenen, treffen voorzorgen voor verantwoord en veilig vieren.

Zo zijn de kerkgebouwen aangepast aan de regels van de overheid en is opgave vooraf vereist. Daarmee zijn kerkgangers verzekerd van een zitplaats. Bij de viering zitten kerkgangers op anderhalve meter afstand van elkaar. Een echtpaar mag naast elkaar zitten.
Dit geldt ook voor de leden van één gezin of huishouden. De anderhalve meter beperkt het aantal beschikbare zitplaatsen in de kerk. Daarom is het belangrijk dat parochianen en andere belangstellenden zich tevoren aanmelden. Informatie staat op ztitusbrandsmaparochie.nl

Twee soorten vieringen

De Titus Brandsmaparochie kent de komende periode twee soorten vieringen: de eucharistieviering (Heilige Mis) mét uitreiking van de communie, en de gebedsviering zonder communie-uitreiking.
In en rond de kerk geldt de anderhalve meter afstand tot elkaar. Er zijn desinfecterende vloeistof of ontsmettingsdoekjes aanwezig, zodat de bezoekers hun handen vóór het ingaan van de kerk en het ontvangen van de communie kunnen reinigen. In de kerk zijn looproutes aangegeven en wordt de zitplaats aangewezen door de koster.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden