Lekker kliederen met modder! Dat deden ze in Rhenen. (Foto's: Max Timons)
Lekker kliederen met modder! Dat deden ze in Rhenen. (Foto's: Max Timons) (Foto: )

Lekker kliederen in de modder

Rhenen – Wat is er nu mooier voor een kind om lekker vies te worden? Modder leent zich daar een uitstekend voor. In het kader van Nationale Modderdag 2020, die afgelopen maandag voor de achtste keer plaatsvond, werd dat getoond door de gastouderopvang in Rhenen.

Gastouderopvang Suus, Gastouderopvang Alien, beide uit Rhenen, en Gastouderopvang Sanne de Koning uit Achterberg, namen samen het initiatief om in Rhenen invulling te geven aan het fenomeen Modderdag 2020. Dit is bedoeld om voor kinderen een onvergetelijke dag te bezorgen.
Zij hadden afgesproken om op veilige afstand bijeen te komen in speeltuin de Speeltoren in Rhenen, waar met een waterpomp en zand meer dan genoeg modder gemaakt kon worden. Zelf waren zij uiteraard ook bereid om zich helemaal onder te laten kliederen door de kinderen.

Genieten

Want, zo zeggen zij alle drie: ''hoe mooi is het om die kinderen zo te zien genieten en eerlijk gezegd, stiekem vonden wij het ook wel een keer leuk. Lekker helemaal vies worden in de modder, gewoon omdat het mag.En natuurlijk zorgden wij ervoor dat de kinderen aan het eind van de opvang dag weer lekker schoon naar huis gingen.
Maar wij, als gastouders in Rhenen en Achterberg, ondersteunen dit geweldige fenomeen wat jaarlijks plaatsvindt in de zomer. Volgend jaar zijn wij er weer bij!''
Het initiatief om jaarlijks een modderdag te organiseren in Nederland komt van het IVN, de Vereniging voor Natuur- en Milieueducatie. Voornaamste doel van deze dag is om samen met de kinderen op een leuke manier met de natuur bezig te zijn, maar ook vooral om ervan te genieten.
Het IVN heeft in 2013 de ‘International Mud-day’ naar Nederland gehaald. Het is komen overwaaien uit Australië en Nepal, waar het in 2009 al zijn oorsprong vond.


Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden