Bibiane Schoofs in actie
Bibiane Schoofs in actie (Foto: TV Spitsbergen)

Veel enthousiasme bij balletje slaan met toptennissers op TV Spitsbergen

Veenendaal - Afgelopen zaterdag was het dan zover. TV Spitsbergen opende haar deuren voor niet-leden om een balletje te komen slaan. Onder leiding van voormalig Spitsbergenaren en nu toptennissers Bibiane Schoofs en Stephanie Visscher.

Het enthousiasme van de deelnemers was groot. En vooral aanstekelijk. Want als je nog nooit eerder hebt getennist, is het wel bijzonder dat je les krijgt van twee toptennissers die tot de allerbeste van Nederland horen. Juist dat was de opzet van Robin Haase, nummer 1 van NL, met zijn landelijke campagne 'Balletje slaan?'. In de tijd dat het internationale tennis door corona voorlopig nog stil ligt, kunnen de tennisprofs zich lokaal inzetten om te laten zien hoe leuk tennissen is.

Bezoekje

Samen een balletje slaan. En dus kwamen Bibiane Schoofs, nr 180 van de wereld, en Stephanie Visscher, nr 20 van NL, een bezoekje brengen aan hun oude club. In hun jeugd hebben beiden getraind en competitie gespeeld op het kunstgras van TV Spitsbergen. Schoofs: "Toen Robin Haase mij benaderde om mee te doen zei ik direct dat ik dat op Spits wilde doen. Hier heb ik veel getennist als klein meisje. Ik kan me nog goed het Open Jeugdtoernooi herinneren met het Spitskamp.Mooie tijden waren dat. En ook vandaag was leuk om te doen. Wat een enthousiasme bij de deelnemers zeg!' Ook Stephanie Visscher (20 jaar) heeft goede herinneringen aan haar jeugd op de club. "Als jong meisje mocht ik mee doen aan het Open Toernooi voor senioren. En won ik de singel. Erg leuk om nu voor een middag weer even terug te zijn."

Tips

De 'Balletje slaan?' deelnemers kregen tips over hoe je het beste je racket moet vasthouden, hoe je de forehand en backhand slaat en er werden volley's bij het net geslagen. Onder het genot van een welverdiend sportdrankje werd er nog even nagebabbeld. Het enthousiasme was groot en leverde zelfs direct nieuwe leden op. Voor slechts 95 euro kun je nu lid worden tot eind van dit jaar. 

Stephanie mocht nog aan de bak bij een clinic voor de jeugdleden van de club. Ze mochten punten spelen en proberen haar te verslaan. Dat leverde leuke momenten op voor mensen op het terras en de spelers zelf natuurlijk. Na afloop kregen de jonge talenten de gelegenheid om vragen te stellen aan Stephanie. De leukste vraag was wel of ze al veel geld verdient met tennis.
Ze vertelde dat ze nog aan het begin van haar internationale tenniscarrière staat. Dan verdien je nog niet zoveel. Maar het belangrijkste is vooral om plezier te houden. Er werd instemmend geknikt door de 'Spitskids'.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden