Hans Middelhoven (midden) krijgt cadeaus van zijn mede-bestuursleden.
Hans Middelhoven (midden) krijgt cadeaus van zijn mede-bestuursleden. (Foto: Aart Aalbers)

Bestuurswisseling bij de Veense markten

Veenendaal - Tijdens de bestuursvergadering van donderdag heeft marktvoorman Hans Middelhoven afscheid genomen als voorzitter. Middelhoven verwacht ook binnen enkele maanden van zijn handel af te zijn en stopt dan ook als marktkoopman. Veenendaler Geurt Valkenburg gaat zijn functie overnemen. 

Middelhoven (66) werkte eerst bij zijn vader. Toen hij achttien was vroeg hij handlichting en ging als zelfstandig marktkoopman naar de markt. Wekelijks was hij met onder- en nachtkleding te vinden op de markten in Ede, Bennekom, Apeldoorn, Veenendaal, Epe en Soest. Op de laatste drie markten is zijn opheffingsuitverkoop gestart.

Uitgezwaaid

Donderdag is hij uitgezwaaid door de bestuursleden van stichting Markten Veenendaal. ,,Samen met Wim Rosendaal heb ik de kar getrokken om de markt in Veenendaal te verzelfstandigen. In 2015 had de markt nog een fors verlies. Wij stopten er als bestuur veel vrije tijd in met als gevolg dat we als zelfstandige markt uit de rode cijfers kwamen. Dat was een hoogtepunt uit mijn tijd als bestuurder.”
De inmiddels oud-voorzitter geeft aan dat het bestuur van de stichting wel eens onder tijdsdruk stond. ,,We wilden veel maar we hebben ook ons eigen bedrijf. Daardoor ging het wel eens mis of moest eentje alles doen. De laatste tijd zijn we er toe overgegaan om organisatie in te kopen. Dat werkt beter.”
Middelhoven gaat genieten van golf en tennis en bij goed weer toeren met zijn 28 jaar oude cabrio. ,,Ik blijf nog wel actief op het gebied van markten. Landelijk maar ook in Veenendaal zit ik in besturen van de Centrale vereniging van de Ambulante Handel en de Markt van Morgen.”

Geurt Valkenburg

Middelhoven introduceert zijn opvolger ,,Er was geen enkele koopman die op mijn stoel wilde gaan zitten. We hebben iemand gevonden van buiten de markt die met een frisse blik aan de slag gaat. Velen in Veenendaal zullen hem wel kennen.”

Inderdaad kennen velen Geurt Valkenburg. De geboren en getogen Veenendaler, werkte jarenlang bij Ritmeester sigaren en was Parkmanager voor de bedrijfsterreinen. Valkenburg: ,,Ik begon als loopjongen bij Ritmeester en kwam daarna op kantoor. De laatste 17 jaar was ik directielid en ben nog steeds pandbeheerder.”
Hoewel Valkenburg (65) zich zeker niet verveelt werd hij steeds enthousiaster over de markt ,,Ik ben voorzitter van Vrienden van Buitenzorg, zit in de besturen van NN en Samen Geloven.
Toen ik gevraagd werd om voorzitter van de markt te worden raakte me dat als Veenendaler en ik vindt het leuk om met ondernemers bezig te zijn. Mijn doel is dan ook om de markt nog interessanter te maken voor zowel de kooplieden als voor de consument. We moeten samen nog meer het gevoel gaan creëren van ‘We gaan even gezellig naar de markt!’.
Er zit bij de kooplieden erg veel kennis en ik vindt het leuk om die kennis samen met hen optimaal te benutten. We moeten toekomstgericht gaan werken, langzaamaan naar de stip aan de horizon!” zo besluit hij lachend.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden