Zonnepanelen op bedrijfsdaken: het kan in de regio Foodvalley collectief aangevraagd worden. (Foto: PR)
Zonnepanelen op bedrijfsdaken: het kan in de regio Foodvalley collectief aangevraagd worden. (Foto: PR) (Foto: )

Actie 'Zon op Bedrijfsdaken'

Regio - Bedrijven, zorginstellingen en scholen in de Regio Foodvalley kunnen via het project Zon op Bedrijfsdaken 4 (ZoB4) inschrijven op de collectieve aanvraag voor zonnepanelen met SDE++ subsidie.

Via dit project van Bedrijvenkring Ondernemend Veenendaal (BOV) en Econnetic zijn inmiddels al enkele tienduizenden zonnepanelen op grote daken geplaatst. Meedoen kan met of zonder investering in de aanschaf van de panelen. Omdat het hele proces begeleid wordt door de experts van Econnetic wordt per pand maatwerk geleverd. 

Veel rendement

‘Ondernemers, maar ook zorginstellingen, scholen en sportclubs bijvoorbeeld willen vaak hun dak graag gebruiken om zonnepanelen te plaatsen, omdat het uitstekende rendementen oplevert. Maar er komt veel bij kijken en juist de rompslomp houdt veel mensen tegen. Daar komt bij dat de aantrekkelijke SDE++ subsidie alleen wordt toegekend aan grote aanvragen. Daarom stimuleren wij als BOV sinds een aantal jaren deze manier van verduurzamen door aanvragen te bundelen en als collectief de SDE++ subsidie aan te vragen,’ aldus bestuurslid René van Holsteijn van initiator Bedrijvenkring Ondernemd Veenendaal.
Men richt zich nu op bedrijven en instellingen in de hele regio Foodvalley. Informatie aanvragen en inschrijven voor het gratis webinar over ZoB4 op 14 juli kan via veenendaal.zonopbedrijfsdaken.nl .

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden