PvdA stelt vragen aan college over homogenezingstherapie in Veenendaal

Veenendaal - Schaduw-raadslid Umar van de Pol van PvdA Veenendaal heeft in de commissie van 18 juni vragen aan het college van burgemeester en wethouders gesteld over homogenezingstherapie.

Landelijk wordt een onderzoek hiernaar gedaan, in de eerste fase is vastgesteld dat er 15 organisaties in Nederland actief zijn. Dat vindt de Tweede Kamer gelukkig onwenselijk en een verbod lijkt er snel te komen. Maar hoe zit dat nu in Veenendaal?

Dat het in Veenendaal wordt aangeboden is niet geheel ondenkbaar. Vandaar dat de PvdA Veenendaal hier vragen over heeft gesteld. Met name of het in Veenendaal plaatsvindt en of de gemeente hier enige relaties mee heeft. Voor de PvdA is het ongehoord dat er nog landelijk 15 organisaties actief zijn. Dat daarmee ook Veenendalers blootgesteld kunnen worden aan dit soort praktijken.

Conclusie is dat de gemeente Veenendaal geen relaties heeft met dit soort praktijken. De wethouder vertelde wel dat dit soort praktijken van het publiek zijn onttrokken. Dus er is geen 100% garantie. Daarom zal de PvdA het resultaat afwachten van de tweede fase van het onderzoek. Wanneer dat afgerond is zal de PvdA Veenendaal weer vragen stellen. Tot het moment daar is, kunnen Veenendalers terecht bij Umar als mensen hier signalen van hebben. Ook andere misstanden kunnen worden gemeld.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden