Exterieurimpressie project Thuishaven, bouwnummers 1-14.
Exterieurimpressie project Thuishaven, bouwnummers 1-14. (Foto: )

Feestelijke ondertekening starterswoningen Thuishaven

Veenendaal - Op woensdag 1 juli tekenen de starters die door de notaris zijn ingeloot de koop-/aannemingsovereenkomsten van hun nieuwe woning in Thuishaven. Wethouder Stroobosscher is aanwezig om de toekomstige bewoners te feliciteren.

De 11 starterswoningen maken onderdeel uit van project Thuishaven. Een plan bestaande uit 41 duurzame koopwoningen in Veenendaal Oost. De woningen liggen rond een hofje in de populaire wijk Veenderij. Naar verwachting start de bouw in het vierde kwartaal van 2020.

 Grote belangstelling

Heijmans en de gemeente Veenendaal realiseren deze woningen in Thuishaven omdat er binnen de gemeente Veenendaal behoefte is aan betaalbare woningen voor starters. Heijmans heeft hiervoor type Kajuit ontwikkeld. Een compacte rijwoning van ca. 82 m2 met een vrij op naam prijs van €214.665. Omdat deze starterswoningen bedoeld zijn voor starters zijn door de gemeente toewijzingseisen opgesteld. Zo mag het gezamenlijk inkomen niet hoger zijn dan € 50.000 euro op jaarbasis en geldt er een zelfbewoningsplicht. Circa 50% van de starterswoningen is toegewezen aan personen die een sociale huurwoning achterlaten. 

Er was bijzonder veel belangstelling voor de woningen. Heijmans ontving bijna 150 inschrijvingen. De notaris heeft de woningen middels een loting toegewezen.

 Toekomstbestendig

Het nieuwbouwplan is ontwikkeld met een hoge ambitie op het gebied van energie en comfort. Zo worden alle woningen voorzien van vloerverwarming- en koeling waardoor ze het hele jaar door een comfortabele temperatuur hebben. De woningen zijn gasloos en bestaan uit hoogwaardig en onderhoudsarm materiaal. Dit in combinatie met de zeer goede isolatie maakt de woningen duurzaam en toekomstbestendig.

Meer informatie over het project vindt u op: www.thuishaven-veenendaal.nl 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden