VLNR: Raadscommissieleden Sietse van der Bij, AJ Breur, Fractievoorzitter Jan Breur
VLNR: Raadscommissieleden Sietse van der Bij, AJ Breur, Fractievoorzitter Jan Breur (Foto: SP Veenendaal)

SP: 'Wachttijden betaalbare woning rijzen de pan uit!'

Veenendaal - Het aantal inschrijvingen en actieve inschrijvingen voor een woning in onze regio stijgt, het aantal reacties stijgt, terwijl het aanbod aan huizen flink daalt. Dit blijkt uit de Woningnet woonmonitor trendanalyse van het 1e kwartaal van Huiswaarts.


"Dit kan niet anders dan betekenen dat we met het huidige beleid nog verder in de problemen gaan komen," concludeert de SP die hierover schriftelijke vragen stelt aan het College van Burgemeester en Wethouders.

Aandacht

Al jaren vraagt de SP aandacht voor het enorme tekort aan sociale huurwoningen in Veenendaal. Vanuit het college wordt er al jaren lang stelselmatig ontkend dat er een wachtlijst zou zijn van zes jaar.
Ook toen dit onlangs nogmaals door de bewoners van de Dennenlaan is aangegeven. Uit de woonmonitor blijkt dat de wachttijd wel degelijk zes jaar is.
Wat betreft heeft het college het nodige uit te leggen, vindt de SP.

Duiding

De SP vraagt ondermeer een duiding van het college van deze cijfers, en wil dat het College de cijfers voortaan ieder kwartaal met de Gemeenteraad deelt. Bovendien vindt de SP dat er een wijziging in het beleid hard nodig is: 'Er moeten meer betaalbare woningen komen!,' stelt de partij.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden