Collectanten
Collectanten (Foto: Rode Kruis)

Collecte voor Rode Kruis Veenendaal dit jaar online

Veenendaal - De collecte voor het Rode Kruis van 21 t/m 27 juni 2020 in Veenendaal en omgeving vindt dit jaar digitaal plaats. In voorgaande jaren gingen collectanten met een collectebus langs de deuren om geld in te zamelen voor Rode Kruis Veenendaal.

In verband met de coronacrisis is dit jaar gekozen om de collecte digitaal te laten plaatsvinden. Collectanten kunnen een digitale collectebus aanmaken via rodekruis.digicollect.nl. Deze kunnen zij dan delen via social media, whatsapp of e-mail.

De opbrengst van de Collecteweek gaat naar de lokale hulpverleningsactiviteiten van het Rode Kruis. Vrijwilligers hier in de buurt zetten zich vanaf het begin af aan al in om te helpen te coronacrisis te bestrijden. Zij ondersteunen ziekenhuizen en huisartsenposten, pakken voedselpakketten in en delen ze uit, rijden Corona-ritten van en naar het ziekenhuis en faciliteren bezoek bij verpleeghuizen. Daarnaast bieden ze nog steeds ondersteuning bij bijvoorbeeld een evacuatie door een brand, zoals ze dat buiten coronatijd ook doen.

Voor de coronacrisis gaf het Rode Kruis EHBO-lessen, bemanden vrijwilligers EHBO-posten op evenementen en gaven vrijwilligers workshops Goed voorbereid. Er wordt hard gewerkt om te kijken hoe deze activiteiten op een veilige manier weer kunnen worden hervat.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden