Sanne en Noa met hun afgeknipte haar. (Foto: Nicoline Vernimmen)
Sanne en Noa met hun afgeknipte haar. (Foto: Nicoline Vernimmen) (Foto: )

Moeder en dochter uit Veenendaal doneren haar voor het goede doel

Veenendaal - Sanne ten Kate (31) en haar dochter Noa van 8 jaar, wonende in Veenendaal-west, hebben jarenlang hun hoofdhaar laten groeien. Tot aan afgelopen zaterdag. Toen ging het er af. Niet zomaar, maar voor het goede doel!

Want met het afknippen van het haar en de donatie ervan aan aan de stichting Haarwensen, zorgen ze er voor dat kinderen die hun hoofdhaar verliezen, in de meeste gevallen door chemobehandeling, een pruik krijgen.

Chemotherapie

Per jaar verliezen zo’n 600 jonge kankerpatiëntjes hun haar. Daarnaast krijgen tientallen kinderen te maken met haaruitval als gevolg van alopecia (kaalhoofdigheid) of een medische ingreep. Het verliezen van haar heeft vaak een grote impact en met een kaal hoofd kan een kind zich minder zelfverzekerd voelen. Een mooi haarwerk kan ervoor zorgen dat een kind het zelfvertrouwen terugkrijgt en zich niet anders voelt dan leeftijdgenootjes.

Trots

Maar goede haarwerken zijn vaak erg duur en er wordt slechts een klein gedeelte door de verzekering vergoed. Zaterdag ging minstens 30 centimeters van het lange haar af. Het was even wennen maar het goede gevoel maakte alles goed. Oma Nicoline Vernimmen is trots op de actie van haar dochter en kleindochter.
Zij vertelt: ''Als ik aan Noa vraag waarom ze het haar heeft gedoneerd is haar antwoord: ik vind het zielig als kinderen met een kaal hoofd naar school moeten. ‘Misschien worden ze dan wel uitgelachen en dat vind ik niet leuk".

Voor meer informatie: Haarwensen.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden