Bij de opening van de expositie in 't Kalkoentje.
Bij de opening van de expositie in 't Kalkoentje. (Foto: )

‘Één zwaluw maakt nog geen zomer, maar hier barst het van de zwaluwen!’

RHENEN - Een half jaar geleden pakten chefkok Nico Klaver uit Rhenen en kunstenares Liana van de Vendel uit Wageningen het plan op om hun krachten te bundelen in een zomerexpositie in de tuin van restaurant ’t Kalkoentje in Rhenen: ‘culinair genieten van exclusieve kunst’.

Beide creatieve ondernemers konden toen niet voorzien dat de coronasluiting bijna roet in het eten zou gooien. Ondanks de landelijke horecasluiting zetten beiden hun creatieve plan door. Van de Vendel werkte een half jaar intensief aan een unieke ‘Zwaluwenserie’: exclusieve schilderijen voor buiten. Met deze verandaschilderijen had zij daarbij één doel voor ogen om de zwerm deze zomer te laten neerstrijken op dit prachtige terras aan de rijn.

Nico Klaver riep bij de opening van de expositie enthousiast uit: “Één zwaluw maakt nog geen zomer, maar hier barst het van de zwaluwen.” 

Kunst en culinair genieten ontmoeten elkaar hier en vullen elkaar zichtbaar aan. Bij zowel kunst als culinaire gerechten gaat het om het beleven, ervaren, genieten en verrassen. Alle zintuigen worden aangeboord en dat smaakt naar meer.

Zwaluwen hebben veel karakteristieke uitdrukkingen en eigengereide gedragingen die opvallend genoeg lijken op die van mensen. Dit inspireerde Van de Vendel tot deze exclusieve zwaluwenserie (totaal 16 unieke werken).

Restaurant ‘t Kalkoentje in Rhenen is (coronaproof) is op 1 juni jl. heropend. Laat u culinair verwennen door deze topchef met zijn team en geniet van exclusieve kunst op het zomerterras.

Meer informatie: www.verandaschilderijen.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden