Fietsen stallen tussen de kramen is voorlopig niet meer toegestaan.
Fietsen stallen tussen de kramen is voorlopig niet meer toegestaan. (Foto: Aart Aalbers)

Toch fietsen toegestaan op de markt tijdens speciaal ‘ouderenuurtje’

Veenendaal - Er is goed nieuws voor klanten die door omstandigheden toch met de (bak)fiets de markt in het centrum zouden willen bezoeken. Er komt speciaal voor hen een zogenaamd ‘ouderenuurtje’ waarin niet gecontroleerd zal worden op fietsen in het centrum.

Dit naar aanleiding van diverse opmerkingen die klanten van de centrummarkten afgelopen week maakten.

1,5 meter

In de strijd tegen het coronavirus moesten ook in het koopcentrum van Veenendaal diverse maatregelen worden genomen om de 1,5 meter afstand regel te kunnen waarborgen. Terrassen moesten groter worden en de wachtenden voor winkels en marktkramen hebben ruimte nodig.

Zaterdag 30 mei en op dinsdag 2 juni werden de bezoekers van het centrum verzocht hun fiets niet mee de markt op te nemen maar elders te stallen. Dit gaf voor een aantal klanten problemen.

Veel ouderen gebruiken hun fiets als rollator en als transportmiddel voor bijvoorbeeld een zware zak aardappels. Ook zijn er moeders die hun kroost niet in een kinderwagen maar in een bakfiets vervoeren.

Oplossing

In een overleg tussen stichting Markten Veenendaal en de gemeente Veenendaal is een passende oplossing gevonden. Op dinsdag- en zaterdagochtend mogen de klanten tot uiterlijk half tien met hun fiets op het marktterrein aanwezig zijn. Daarna is het niet meer toegestaan omdat het dan te druk is en de veiligheid van de bezoekers niet gegarandeerd kan worden.

De fietsen mogen niet worden gestald om te gaan markten, werken of winkelen. Het is de bedoeling dat men de fiets onder handbereik heeft om te dienen als transportmiddel, kinderwagen of rollator.

Marktondernemers

Marktmeester Ton Smeitink is blij met de versoepeling. "Ook de marktondernemers zijn niet blij met al deze maatregelen maar we doen dit in het belang van iedereen. Niemand wil toch dat het virus zich verder kan verspreiden?"

"Fijn dat nu ook bijvoorbeeld klanten die slecht ter been zijn in de gelegenheid worden gesteld de markt te bezoeken. Indien men niet zo vroeg kan komen dan is men welkom op de vrijdagmarkt op het Slot. de Bruineplein. Daar kan de klant met de fiets bijna tot aan de marktkraam komen!”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden