Leerlingen Joey, Bas en Jens van Het Perron uit Veenendaal krijgen het finaleticket overhandigd.
Leerlingen Joey, Bas en Jens van Het Perron uit Veenendaal krijgen het finaleticket overhandigd. (Foto: )

Leerlingen van Het Perron naar finale met 'Ziekenhuiskarretje'

Veenendaal - Leerlingen van Het Perron uit Veenendaal hebben een finaleticket overhandigd gekregen voor de finale van Vakkanjers. 

De leerlingen doen samen met ruim honderd scholen mee aan de Vakkanjer Challenge 2020 en bedachten innovatieve ideeën en oplossingen om jongeren meer te laten bewegen, in opdracht van de Johan Cruyff Foundation

 Het winnende team van Het Perron uit Veenendaal bedacht het idee: ‘Ziekenhuiskarretje’. 

De leerlingen Joey, Bas en Jens over hun idee:  "Een van ons lag zelf drie maanden in het ziekenhuis. Het duurde ongeveer een half uur a drie kwartier na het bestellen van het eten, voor het eten er ook echt was. Omdat er te weinig personeel was. En nu met Corona is dit al helemaal makkelijk."

140 finalisten

Vakkanjers toert momenteel twee weken door het hele land om alle 140 finalisten hun finaleticket te overhandigen en hun presentatie op te halen. Dit gebeurt met een interview over hun oplossingen, ideeën en gemaakte prototypes. 

Normaal zouden de leerlingen tijdens een groot event hun presentatie moeten geven voor jury en publiek, maar vanwege alle maatregelen rondom het coronavirus is dat niet mogelijk. Toch zorgt Vakkanjers voor een spetterende afsluiting van de Vakkanjer Challenge, met een live online-uitzending op 10 en 11 juni.

Volg de teams op www.vakkanjers.nl/finale.

Over Vakkanjers

Vakkanjers is een programma van Jet-Net & TechNet en komt voort uit een initiatief van technische sectoren om meer jongeren te interesseren voor techniek. 

Met Vakkanjers ontdekken en ontwikkelen jongens en meiden hun vakmanschap al sinds 1999. Dat doen ze aan de hand van realistische opdrachten voor een landelijke opdrachtgever. 

De leerlingen ontwikkelen naast technisch vakmanschap ook 21th century skills zoals initiatief nemen, teamwerk en klantcontact. Met deze vaardigheden hebben ze straks een streepje voor op de arbeidsmarkt.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden