Actiecomité Red de Dennenlaan.
Actiecomité Red de Dennenlaan. (Foto: Sietse van der Bij)

Bewoners Dennenlaan starten petitie om woningen te redden

Veenendaal - Het actiecomité Red de Dennenlaan roept liefhebbers van cultuurhistorisch erfgoed op om van zich te laten horen. De petitie is momenteel al bijna tweehonderd keer ondertekend. 

Het doel van de petitie is de maisonnettewoningen aan de Dennenlaan in Veenendaal van de sloop redden. Dit zijn voor Veenendaal de laatste woningen van deze soort. Ze zijn vlak na de Tweede Wereldoorlog gebouwd (1949).

De cultuurhistorische waardenkaart van de gemeente omschrijft deze woningen als 'typologisch bijzonder voor onze gemeente'. Aangezien de huidige bewoners er met veel plezier wonen en het zeer geschikte starterswoningen zijn, is de sloop zonde en onnodig, aldus de oprichters van de petitie.

"Er is juist naar betaalbare starterswoningen in Veenendaal veel vraag", vinden bewoners. Daarom zijn ze, met ondersteuning van Tilmann van de Loo en Sietse van der Bij van de Socialistische Partij, voor deze woningen in de bres gesprongen. 

Van der Loo vindt dat er in Veenendaal nu wel genoeg gesloopt is. Er mag volgens hem ook best eens iets van historische waarde blijven staan. Zeker als de woningen netjes gerestaureerd kunnen worden.

De petitie is te ondertekenen op: https://petities.nl/petitions/red-de-dennenlaan?locale=nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden