Wethouder Boerkamp van de gemeente Rhenen - verantwoordelijk voor monumenten in Rhenen - in gesprek met directeur Maike Woldring. (Foto's: Max Timons)
Wethouder Boerkamp van de gemeente Rhenen - verantwoordelijk voor monumenten in Rhenen - in gesprek met directeur Maike Woldring. (Foto's: Max Timons) ((Foto's: Max Timons) )

Stadsmuseum Rhenen klaar voor een ontspannen bezoek

Rhenen - Op 2 juni gaat Stadsmuseum Rhenen weer open. Publiek kan zich verheugen op een ontspannen bezoek. In de afgelopen weken heeft het team gezorgd voor optimale veiligheid in het historische gebouw. Wethouder Boerkamp van de gemeente Rhenen - verantwoordelijk voor monumenten in Rhenen - kwam vast een kijkje nemen.

Directeur Maike Woldring ontving hem. ‘Door de maatregelen is er een en ander veranderd’, vertelt Woldring, maar de sfeer is gastvrij als tevoren. Mensen komen hier voor een uitje’. Buiten ziet het publiek de nieuwe huisregels, naast de voordeur. Over museumtickets reserveren en 1,5 meter afstand houden.

Zelf scannen

De entree heeft groene strepen op de vloer gekregen, dat kan geen bezoeker ontgaan. En hetzelfde geldt voor het brede perspex scherm boven de brede balie. Iedereen krijgt van de medewerker een plattegrond mee, met een veilige éénrichtingsroute door het museum. Publiek scant - heel hygiënisch - voortaan zelf de Museumkaart.
De vraag naar ieders gezondheid is ook nieuw. Maike Woldring: ‘Dat is even wennen voor, zo’n verplichte vraag aan je gasten. Gezondheid is cruciaal voor publiek en team. Sommige gasten, vooral de ouderen, zijn misschien wat onzeker. Vandaar dat we ook mondkapjes verkopen. Medewerkers kunnen die ook dragen, als ze willen. We besteden verder volop aandacht aan hygiëne in huis. Desinfectie-gel vind je daarom op diverse plekken in het museum. Ook bij ingang én bij de twee nieuwe uitgangen: bij de tuin en het bordes’.

Uitgebreid

Het Museumcafé is uitgebreid. Gasten kunnen nu ook terecht in de Trouwzaal voor een kop koffie en wat lekkers. Maar ook in de bloemrijke museumtuin. Overal zijn zitjes, op gepaste afstand van elkaar. Het technisch team van het museum bouwde tal van kuchschermen voor tussen of op de cafétafels. Ook voor Museumcafé-gasten geldt vanaf nu: tevoren reserveren. Net als bij de museumtickets kan dat via de website en per telefoon (tijdens openingsuren).

De tentoonstellingen ‘Jong en Bevrijd. Ooggetuigen van WO II’ en ’14 Opmerkelijke vrouwen van Rhenen’ zijn beide verlengd tot en met 1 september.

Voor info: www.stadsmuseumrhenen.nl / T 0317-612077

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden