We gaan weer open.
We gaan weer open. (Foto: de Bibliotheek Z-O-U-T)

Bibliotheek Heuvelrug weer open!

Heuvelrug/Renswoude/Elst - Velen verheugden zich op de heropening van de Bibliotheek Z-O-U-T. (waaronder Amerongen, Renswoude en Elst). In de afgelopen periode zijn enkele vestigingen gedeeltelijk opengegaan. Dit is met hulp van bezoekers en medewerkers zeer goed verlopen. Mede daarom kunnen we de volgende stap zetten: Vanaf begin juni gaan praktisch alle vestigingen tenminste een dag in de week open.

Het openstellen van een vestiging levert soms behoorlijke uitdagingen op. Niet alleen doordat we huisvesting -en dus ook bezoekersaantallen- delen met anderen, ook zaken als krappe trappenhuizen, smalle gangen en personele bezetting moet geregeld worden.
Zelfservice is nu nog niet mogelijk en om alles in goed te laten verlopen, zetten we extra personeel in. Ook heeft iedere vestiging zijn eigen bijzonderheden.
In Driebergen bijvoorbeeld is het in het trappenhuis lastig om voldoende onderlinge afstand te bewaren. Een woordvoerder: ''Dit lossen wij op middels een soort verkeerslicht waardoor bezoekersstromen om-en-om naar binnen of naar buiten kunnen. Maatwerk dus. We zijn er dan ook best trots op dat we vanaf juni met tenminste een dag per week in bijna ieder dorp weer opengaan.''

Kijk voor het actuele overzicht van de openingstijden op www.bibliotheekzout.nl.

Openingstijden vanaf 1 juni:

Amerongen: donderdag van 10:00 tot 17:00 uur. Doorn: maandag én vrijdag van 10:00 tot 17:00 uur. Rhenen: maandag én vrijdag van 10:00 tot 17:00 uur, senioren zijn een uurtje eerder al welkom, van 09:00 tot 10:00 uur. Renswoude: woensdag van 14:00 tot 20:00 uur.

Elst nog gesloten!

De vestiging in Elst blijft voorlopig gesloten. Het coronavirus -en dus ook de maatregelen hiertegen- is onvoorspelbaar gebleken. Daarom kunnen de tijden en richtlijnen aangepast worden. Controleer dan ook altijd voor een bezoek onze website voor de meest actuele informatie.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden