Sietse van der Bij, woordvoerder Wonen namens de SP, met het bord: stop de huurverhoging! bij het kantoor van de Veenendaalse Woningstichting aan de Kerkewijk. (Foto: Baukje Hiemstra)
Sietse van der Bij, woordvoerder Wonen namens de SP, met het bord: stop de huurverhoging! bij het kantoor van de Veenendaalse Woningstichting aan de Kerkewijk. (Foto: Baukje Hiemstra) (Foto: Baukje Hiemstra)

SP Veenendaal: stop de huurverhoging!

Veenendaal - De SP Veenendaal heeft een open brief geschreven waarin men verhuurders oproept om de huurverhoging dit jaar uit te stellen of niet uit voeren. 

SP voorzitter B. Hiemstra: ''Via deze brief wil de SP afd. Veenendaal u dringend verzoeken om af te zien van de geplande jaarlijkse huurverhoging. Vorig jaar had al ongeveer 50 procent van alle huurders moeite met het betalen van de huur. Door de recente gezondheids- en economische crisis krijgen veel huurders nu te maken met een terugval in inkomsten. Het is daarom van groot belang dat huurders in deze onzekere tijden niet ook nog eens te maken krijgen met de door u aangekondigde lastenverzwaring van de huurverhoging.

Veel van uw huurders geven aan zich serieus zorgen te maken over de huurverhoging en die signalen bereiken de SP afd. Veenendaal iedere dag in toenemende mate. U kunt een groot deel van deze zorgen wegnemen door te zeggen: "0% is genoeg. Voor onze huurder(s) geen huurverhoging dit jaar."

Enkele woningcorporaties hebben al aangegeven de huurverhoging uit te stellen. Onder andere HW wonen, Deltawonen en Vechtdal wonen hebben besloten om de huurverhoging in elk geval uit te stellen tot oktober. Woningstichting Den Helder en Helder Vastgoed stelt de huurverhoging uit tot 1 januari. Kennemer wonen heeft aangegeven met een lagere verhoging te komen dan ze van plan waren. Dit zijn volgens ons al enkele stappen in de goede richting, maar uiteraard nog maar een gedeelte van het gewenste resultaat.''

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden