Zo druk is het dagelijks voor de ACV-groep. Binnenkort dient men te reserveren. (Foto's: Pieter vane)
Zo druk is het dagelijks voor de ACV-groep. Binnenkort dient men te reserveren. (Foto's: Pieter vane) (Foto: )

Toch reserveren voor wegbrengen afval in Veenendaal

Veenendaal - Woensdag tijdens de commissievergadering heeft de fractie van de VVD nogmaals aandacht gevraagd voor het fileprobleem bij de ACV. Leo Nooteboom, VVD-raadslid pleitte eerder al in schriftelijke vragen voor een eenvoudig meldsysteem. Op dit moment zijn de wachttijden namelijk totaal onvoorspelbaar.

Deze wachttijd leidt naast ongemak, tot verkeers- en verkeersveiligheidsproblemen. Daarbij kunnen bedrijven door de wachtrij regelmatig hun eigen terrein niet oprijden. Ook kunnen mensen die naar het afvalbrengstation aan de Wageningselaan willen op kosten gejaagd worden als ze bijvoorbeeld een aanhangertje huren.

Op kenteken reserveren

Een webpagina om op kenteken te reserveren, een persbericht en wat ruchtbaarheid op de sociale media en een paar borden langs de Wageningselaan dat afval tijdelijk alleen op afspraak gebracht kan worden, voldoen naar het idee van de VVD voor de korte termijn om een reserveringssysteem op te zetten.

Toch reserveren

De wethouder heeft toegezegd dat er op de korte termijn toch een reserveringssysteem voor het afvalbrengstation ACV komt. Veilig en zonder file je grofvuil kunnen wegbrengen, is zo nodig en gewenst, voor iedereen in Veenendaal zo meent de VVD.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden