Troep in de Hoofdstraat. (Foto's: Aart Aalbers)
Troep in de Hoofdstraat. (Foto's: Aart Aalbers) (Foto: )

Wennen aan troep bloesems in de Veenendaalse Hoofdstraat

Veenendaal - Al zeker een week is het in de Hoofdstraat een enorme bende. Uitgebloeide bloemen van de ooit zo geprezen bomen dalen neer. Elk jaar worden ze groter. Zaterdag ging het blij windvlagen zelfs de winkels in en zat het bij de marktkooplui tussen hun koopwaar.

Ondernemers zijn er duidelijk niet blij mee. ACV kwam wel langs met een bladblazer. De winkels met een kier onder de deur kregen ook de nodige gevallen bloeisels binnen. De gemeente erkent het probleem. 

Uitstraling

Woordvoerder Brenda van de Pal-van Deelen: ''In onze Hoofdstraat staan prachtige bomen. Het zijn iepen. Bij het ontwerp van de Hoofdstraat is juist voor deze boomsoort gekozen vanwege de uitstraling en het fraaie stadsgezicht. Als de bloesem is uitgebloeid vallen de bloemen op de grond.
Echter, dit is maar een korte periode in het jaar. Een week of twee. Omdat dit jaarlijks terugkomt zijn we hierop voorbereid. Medewerkers van ACV komen dan ook dagelijks langs om de afgevallen bloemen op te ruimen.''

Glad

Sommigen houden hun hart vast: 'Als het ineens veel gaat regelen zullen er mensen plat gaan op dat gladde spul,' zo wordt verwacht. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden