Voorzitter Senturk van de Islamitische en Kulturele Unie Veenendaal, overhandigde bosjes bloemen en zoetigheid.
Voorzitter Senturk van de Islamitische en Kulturele Unie Veenendaal, overhandigde bosjes bloemen en zoetigheid. (Foto: )

Waardering van Islamitischeen Kulturele Unie Veenendaal

Veenendaal - Vertegenwoordigers van de Islamitische en Kulturele Unie Veenendaal hebben op 14 mei een bezoek gebracht aan het politiebureau in Veenendaal om hun waardering te uiten voor de inzet en het werk van de politie in deze tijd.

Woordvoerder Murat Tasova vertelt over de beweegredenen: ''Zoals iedereen zal beamen kan de burger zich alleen veiling en vrijelijk bewegen dankzij de dag en nacht getoonde inzet van de mensen die deel uitmaken van het politieapparaat.''

Prestatie

''Wat de mensen in de gezondheidszorg doen voor onze fysieke en geestelijke gesteldheid doet de politie voor de maatschappelijke gezondheid. Onder normale omstandigheden is dit al een grote prestatie op zich, laat staan onder de zeer bijzondere situatie waarin we nu leven.''

Dank

Ze werden ontvangen door brigadier Larbi. ''Tijdens het gesprek hebben we onze dank uitgesproken voor hun zorg en aandacht door regelmatig met ons contact op te nemen.
Tevens is onze oprechte respect en waardering uitgesproken voor het verrichten van hun werkzaamheden onder de collectief gespannen situatie.''
De pandemie zorgt voor extra druk en brengt moeilijkheden met zich mee.
Brigadier Larbi meldde dat sommige handelingen onder tijdsdruk simpelweg geen ruimte bieden om prioriteit aan hun eigen gezondheid te geven.
“We kunnen per slot van rekening bij een arrestatie niet tegen een verdachte zeggen dat hij even moet wachten tot dat wij onze gezondheidsmaatregelen hebben getroffen”, aldus de politieman.

Geen incidenten

''Dan heb je ook de ordinaire spuugincidenten en figuren die denken de wet te kunnen ontlopen door uit te spreken dat ze besmet zijn.
Gelukkig houdt de meerderheid zich aan de afstandsvoorschriften.
Zo ook de Nederlandse moslims die in vastenperiode ramadan zitten en normaliter in deze periode extra sociale activiteiten organiseren.
Doordat de jongeren zich keurig aan de regels houden en moskeeën geen diensten organiseren viel er nul incidenten te vermelden, dus minder druk voor onze mensen van de politie.''

Bloemen

Het gesprek werd afgesloten met een door de heer Senturk, voorzitter van Islamitische en Kulturele Unie Veenendaal, overhandigde bosjes bloemen en zoetigheid.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden